Holdning til vin

Vin med holdning, holdning til vin

I vores tilgang til vin, er der en række principper, som er helt essentielle for os. Disse grundprincipper er udgangspunktet for udvælgelsen af de vine, vi tager ind i sortimentet, og udgør samtidig hele idégrundlaget for vores måde at opfatte, smage og forstå al vin på.

"Terroir & typicitet"
For os er det helt afgørende, at en vin er typisk for den jord (fx distrikt eller område) den kommer fra, og er tro mod de druer den er fremstilet på. Den skal have en DNA-profil og en typicitet, der er i tråd med det forventelige af vine fra produktionsområdet og/eller druerne den er fremstillet på. Med andre ord: En Barolo skal smage som en Barolo, og en Chianti skal smage af Chianti, og vinene bør som sådan drages til ansvar i forhold til deres typicitet, og dermed autencitet.

Der er ikke noget mere ødelæggende for vinens mangfoldighed, end en standardisering i smag på tværs af regioner og lande, hvor vine smager som om de i princippet kunne være "hvad som helst" fra "hvor som helst".

"Naturlighed"
Der er alt for mange industrialiserede produkter på fødevarebutikkernes hylder som reelt intet har med "fødevarer" at gøre. Tilsætningsstoffer af en hver art fylder godt op i listen over ingredienser, og det er desværre også tilfældet med meget vin. I EU må der tilsættes 59 stoffer og bortset fra sulfitter skal de ikke oplyses til forbrugeren. Vin skal i vores optik ikke være en manipuleret og syntetisk drik, designet til at smage på en bestemt måde, så de fleste forbrugere kan lide den, til en pris de er villige til at betale. 

Vi nærer et brændende ønske om at kunne nyde vine, og ikke mindst store smagsoplevelser, gennem et langt og sundt liv. Derfor er det vigtigt for os, at det vi hælder i vores organisme er et naturligt produkt egnet som fødevare. Vi går derfor aktivt imod den industrialiserede tilgang, og satser på ærlige vine med sjæl, identitet og naturligvis fantastisk smag. Vi har såvel konventionelle, økologiske, biodynamiske som deciderede naturvine i vores sortiment, nogle med certificering, og andre uden. Certificeringen er for os ikke det afgørende, men det er, hvordan vinen rent faktuelt fremstilles.

"Specialisering"
Vinens verden er uhyre mangfoldig, med en dybde og en bredde i udvalg, der gør den svær at mestre til fulde. Vi tror fuldt og fast på, at kun en høj grad af specialisering kan give en markant fordel i forhold til andre aktører på markedet. Vi er specialister på vores felt, og blandt landets stærkeste – en position vi ønsker at fastholde gennem fortsat dygtiggørelse og gennem yderligere specialisering. Vi har vine fra stort set hele verden, men vi er førende indenfor italiensk vin!