Camerano & Figli

I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet helt tilbage i 1875. Camerano er på mange måder en ægte repræsentant for de virkeligt store traditionelle nebbiolo-baserede vine, som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. 

Vis som Gitter Liste

16 varer

Faldende orden
pr. side

Camerano & Figli

Klassisk old school elegance fra familieejet historisk vinhus
I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet helt tilbage i 1875. Camerano er på mange måder en ægte repræsentant for de virkeligt store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. Huset drives i dag af ejer og ønolog Pier Ettore Camerano og hans søn Vittorio (5. generation), som viderefører den tradition og vinstil som deres forfædre var med til at definere.

Camerano producerer ca. 15.000-20.000 flasker Barolo om året, selvfølgelig afhængig af høstkvaliteten. Vinene tilhører den helt klassiske stil, og der anvendes under ingen omstædigheder barriques, kun store fade og tonneaux’er, nye såvel som ældre, af fransk og slovensk eg.

Huset fremstiller to typer Barolo: Den helt klassiske, den der betegnes "Etichetta Oro", samt ”Cannubi San Lorenzo” fra den berømte mark af samme navn, som alt efter årgang kan have en tendens til at være lidt blødere og mere floral i stilen end førstnævnte vin.

Camerano Barolo Terlo 2016

Traditionel Barolo fra marker i sub-zonen Terlo ved Barolo by.

Det er Barolo i den helt klassiske stil med masser af elegant rød frugt, rosenblade, viol, lidt muld, tjære, lakrids, og svampe i både næse og mund, og med den klassiske markante tannin i de yngre vine. Vinen er lagret 24 måneder på store fade og min. 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Der er tale om en vin med en lang livscyklus foran sig, og en vin, hvis kvaliteter først for alvor viser sig efter den fornødne modning i flaske. Camerano er et oplagt vinhus at prøve kræfter med, hvis man ønsker at smage modne vine med 20-30 år på bagen der bare holder!

Druerne høstes fra en mark i cru'en Terlo, der er beliggende helt op til Barolo by, vest for byen. Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant (uden tilsat kulturgær) og macerationen varer ca. 22-26 dage. Ingen klaring, ingen filtrering. Blot godt håndværk.

Vinhuset lever en forholdsvis stille tilværelse udenfor rampelyset fra de store vinmedier. Vittorio Camerano, der er 5. generation winemaker, er en genert og forsigtig type som langt fra har fokus på selviscenesættelse og promovering. Han er derimod en dygtig, ydmyg vinbonde og vinmager, hvis primære funktion er at videreføre tidligere generationers tradition. Vinhuset Camerano repræsenterer derfor den autentiske, klassiske, familieejede, traditionsbundne skole, og er et helt klart eksempel, hvis man ønsker at smage, hvad genuin traditionel Barolo går ud på.

Bør nydes i store åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17-18°.

Den årlige produktion er ca. 10.000 flasker.

Vi har importeret vinene siden 2007, og de er i dag at finde på en lang række af landets fornemmeste vinkort.