JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Podere Monastero
Det lille eksklusive vinhus Podere Monastero er beliggende lidt uden for landsbyen Castellina in Chianti i hjertet af Toscana, hvor de producerer Pinot Noir i en naturlig stil fra marker beliggende i ca. 500 meters højde.
- Podere MonasteroP. Monastero, La Pineta 2021 Magnum2021Tilbudspris 559,30 DKK Regulær pris 799,00 DKK
Podere Monastero - Naturvine fra mesteren Alessandro Cellai
Det lille eksklusive vinhus Podere Monastero er beliggende lidt uden for landsbyen Castellina in Chianti i hjertet af Toscana, i ca. 500 meters højde. Vingården blev grundlagt i år 2000 af ejer og wine maker Alessandro Cellai, som vi også kender for sit virke hos vinhusene Rocca di Frassinello og Castellare di Castellina. Med Podere Monastero har Alessandro ønsket at fokusere på produktionen af to i sandhed store vine; den Cabernet- og Merlot-baserede "Campanaio" og Pinot Noir-vinen "La Pineta", begge produceret i umådeligt få antal, og begge top-ratede hos såvel internationale som nationale vinanmeldere.
Vingården
Vingården besidder blot 3 hektar marker, hvoraf 50% er beplantet med Pinot Noir-stokke, 25% med Cabernet Sauvignon og 25% med Merlot. Mens både Cabernet og Merlot er alment udbredt i Toscana, og ofte anvendes i de såkaldte supertoscanere, så er valget af Pinot Noir lidt mere atypisk. Forklaringen på valget af Pinot Noir ligger i Alessandro Cellais personlige fascination af de store Pinot-baserede vine og den faglige udfordring i at lykkes i Toscana med en druetype kendt for sin elegance og sarthed. Og for at lykkes har Alessandro minutiøst gennemgået alle processer fra mark til kælder, og udvælgelsen af kloner har fundet sted hos de meste anerkendte kultivatorer i Frankrig.
Metode
Begge vine fremstilles uden nogen former for tilsætning, heller ikke hverken gær eller sulfitter, og vinene hører således ind under kategorien 100% naturlige vine.
Hjerteblod og vinsjæl
Podere Monastero er et vinhus der henvender sig til feinschmeckeren og kenderen der ønsker en oplevelse ud over det sædvanlige. Det er hjerteblod og vinsjæl på flaske, og får man mulighed for at smage de herlige dråber, kan man være forvisset om, at man er blandt de få der overhovedet har fået chancen
Der kommer årligt ca. 120 flasker af hver type til Danmark.