Barbera

Barbera er en klassisk druesort med oprindelse i Piemonte. Det er en fantastisk madvin og en meget populær drue i dens hjemland. Druens kendetegn er dens frugtighed og karakter af kirsebær og ikke mindst kirsebærkerne. Det kan udmønte sig i en mandel/marcipan tone. Barbera er også en meget alsidig drue og den kan nydes både i sin rene og relativt lette, friske stil, men også i fadlagrede og mere dybe, koncentrede og intense vine.

Vis som Gitter Liste

12 varer

Faldende orden
pr. side

Barbera

Barbara er en klassisk druesort, der stammer fra Piemonte i Norditalien. Barbera-rødvin er en fantastisk madvin, og druen er blandt de mest populære i hele Italien. Barbera-druens kendetegn er dens frugtighed og karakter af kirsebær og kirsebærkerne, som kan udmønte sig i toner af mandel og marcipan. Barbera er en alsidig drue, som kan nydes i sin rene og relativt lette stil, men den kan også fadlagres, hvorved der opnås en dybere og mere intens rødvin. Se udvalget af Barbera-vinene her.


Et nøje sammensat udvalg af Barbera-rødvin

Hos Distinto har vi specialiseret os i italiensk rødvin, og derfor finder du et stort udvalg af Barbera-rødvine i vores udvalg. Barbera-druen er blandt de mest plantede druesorter i Italien, og derfor findes der mange forskellige udgaver af Barbera-vine - og nogle er mere vellykkede end andre, da kvalitetsniveauet kan være svingende.

Vi udvælger vores vine fra de bedste vinmarker, og derfor byder det sortiment, du finder her på siden, et nøje sammensat udvalg af Barbera-vine, som vi personligt kan stå inde for. Udvalget bliver løbende opdateret med nye varianter, og der er derfor noget for enhver smag. Samtidig fås vores Barbera-rødvine i et prisniveau, som de fleste kan være med på.

Der er flere prominente Barbera-områder i Piemonte, men de mest populære er:

  • Barbera d'Alba
  • Barbera d'Asti
  • Barbera del Monferrato

Barbera d'Alba-området er det mest kendte område, og det overlapper med Barbaresco og Barolo-områderne. Selvom Barbera-druen primært dyrkes i Piemonte, er den også udbredt i andre steder af Italien samt USA, Australien og Argentina. I vores udvalg finder du primært den italienske udgave af Barbera-vinen.


Barbera er den mest plantede druesort i Piemonte

Barbera-druen er den mest plantede druesort i Piemonte-regionen, og generelt er det en af de mest populære druesorter i Italien. Den store produktion har medført, at Barbera-druen ikke altid har været synonym med kvalitetsvine. Det skyldes primært, at druesorten tidligere ikke blev taget alvorligt af vinproducenterne.

I stedet blev den benyttet, fordi den er nem at dyrke, samtidig med at den giver et stort udbytte. De seneste årtier har Barbera-druen dog oplevet større og større anerkendelse, da flere af de anerkendte producenter er begyndt at tage druen mere seriøst – og det afspejler sig i det høje kvalitetsniveau, som i dag kendetegner flere Barbera-vine.

Særligt i Piemonte-regionen er Barbera-druen en anerkendt drue, der lige efter Nebbiolo betegnes som værende egnens stolthed. Druens skind har en dybrød farve, som resulterer i mørke vine, der har høje syreindhold, men har et lavt indhold af garvesyre. Det resulterer i, at du opnår en syrlighed i vinen, uden at munden tørrer ud.

Barbera bliver dyrket i det meste af Italien, men det er særligt DOC-områderne Barbera d’Alba, Barbera d’Asti og Barbera del Monferrato, der har været medvirkende til den anerkendelse, som Barbera-vine har i dag. Selvom Barbera-druen primært dyrkes i Italien, eksperimenterer udenlandske producenter i højere grad med sorten.

Hvordan smager Barbera?

Barbera er ikke en kompleks vin, men den er nem at nyde. Druens blå skaller har en dyb farve og et højt indhold af syre. Det unikke er, at den har et lavt tannin indhold, hvilket giver en mørk, men alligevel let rødvin, der på mange måder minder om hvidvin grundet sin syrlighed. Samtidig har den smagen af stor rødvin.

Når du hælder vinen i glasset og slynger den elegant rundt, vil du fornemme en duft af forskellige krydderier og bitre kirsebær. Her er ingen store armbevægelser, men til gengæld får du en autentisk og charmerende vin, som emmer af naturlig skønhed, der kun kan matches af få andre druesorter, når du vælger en Barbera-vin af høj kvalitet.

Som ung har Barbera-vine ofte en kirsebærlignende karakter, der adskiller sig fra Nebbiolo, som er den mest populære druesort i Piemonte, ved at have bløde tanniner og en vis rundhed. Når vinen derimod modnes i tønder og får lov at ældes på flaske i nogle år, får den tættere og mere syrlige kirsebærnoter.


Hvilke retter egner Barbera sig til?

Som nævnt, er Barbera-vine ikke store og komplekse som f.eks. Barolo, der bliver produceret side om side med Barbera i Piemonte. Ikke desto mindre er Barbera-vine interessante og charmerende vine med højt syreindhold, hvilket giver et godt modspil i varme år, hvor det samtidig balancerer en høj alkoholprocent.

Syreindholdet gør, at Barbera-vine er særligt velegnet til lette retter – og den syrlige smag, som ellers kendetegner hvidvin, medvirker, at du også kan nyde Barbera til fisk, da vinen har et lavt garvesyreindhold, så munden ikke tørrer ud. Herudover egner Barbera-vine sig især som ledsager til tomatrige retter som pizza, pasta, ravioli og lasagne.

Vinen er generelt god en god ‘all round’-vin, som også fungerer fint til mildere oste. Er vinen lagret, får den en smule tanniner, og dermed opnår den en kraftigere karakter. De mere koncentrerede Barbere-vine egner sig blandt andet til italienske retter med oksekød, andebryst, gryderetter samt faste oste.


Køb Barbera-vin hos Distinto og få leveret hurtigt

Hos Distinto vil vi være din foretrukne forhandler af kvalitetsvin. Du finder altid et stort udvalg af italienske rødvine, som er produceret af Barbera-druen, men du får også andre fordele, når du handler hos os. Køber du minimum 12 flasker, får du 10 procent rabat på dit køb – og vi garanterer hurtig levering.

Det gælder, uanset hvilken producent eller druesort, du foretrækker. Fordelene begrænser sig altså ikke til Barbera-vine. Vi udvælger nøje de hvid- og rødvine, du finder i vores udvalg, og vi opdaterer løbende sortimentet med nye og spændende varianter, som primært stammer fra Italien.