På lager
Solveigs

Solveigs, Present 2019

2019

Top, top, top-Pinot fra den eneste appellation i landsby, hvor der udelukkende dyrkes Pinot Noir...

Pris
699,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/12 stk. 599,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Solveigs PRESENT 2018 Pinot Noir

En af Jens Heinemeyers absolutte topvine, hans "Grand Cru" om man vil.

Det er en vin fremstillet på druer fra en lille udvalgt parcel i overområdet "Assmanshauser Steil", et af Rheingaus bedste områder for Pinot/Spätburgunder, nær landsbyen Assmannshausen. Han kalder denne parcel Present, og laver kun selection fra parcellen i de år, han mener kvaliteten har Present-niveau. Alle øvrige år, bliver druerne i stedet anvendt i vinene Steil eller Phyllit.  

Present er fremstillet på 100% Pinot Noir fra stokke beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt også kaldt Phyllit.

Vinen har naturligvis tydelig Pinot-karakter, med en tiltalende og meget harmonisk, viskøs fornemmelse, samt et let spicy udtryk der giver associationer hen mod lidt varme sødmefulde krydderier. Dette er en ret kompakt vin, tæt, kompleks og med behov for tid til at folde sig ud for alvor. Dette er om nogen Jens Heinemeyers store kældervin. 

Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og filosofien bag kalder Jens Heinemeyer for "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.

Der er dermed også tale om en vin, der kommer så tæt på begrebet naturlig vin, som man reelt kan komme. Det er naturen og tiden der får lov at gøre arbejdet, det er en langsommelig proces, og derfor er det også en vin med en langsom modning og et stort lagringspotentiale. Vi taler op til 25 år fra høståret.

Vinen anbefales til fjerkræ, kalv, svinekød, eller såmænd bare til nydelse i store glas og tilbagelænet siddepostion.

94 point i Gastro september 2014:
 "...Present er Gastros udvalgtes ældste vin og en af smagningens bedste. Let kamfer, moden pinotnæse med læder og roser, varm tranebærte og tørrede blade. Fimurlige grønne noter titter frem. Harmonsik smag, umiddelbart rar og cremet, men slutteligt med smertende mineralitet.
Heinemeyer laver naturvin, han kalder det kontrolleret inaktivitet. Mesterligt!"

Detaljer
LandTyskland
OmrådeRheingau
ProducentSolveigs
Årgang2019
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
LagringCa. 24 mdr. på barriques + 18 mdr. på flaske
ØkologiskJa

En mester i Pinot Noir

Solveigs fremstiller Tysklands bedste rødvin. Det er ikke blot noget vi siger. Det mener det anerkendte vinmagasin, Falstaff, der specialiserer sig i tysk vin, også. Det er især 'Steil' og enkeltmarksvinene 'Micke' og 'Present', der tager anmelderne med stom.
Første gang vi havde fornøjelsen af at møde winemaker Jens Heinemeyer fra det lille boutique winery Solveigs og ikke mindst smage hans Pinot Noir-vine, var vi solgt lige på stedet. Her var tyske Pinot-vine i en klasse, og med en meget distinkt territorial karakter, som vi kun sjældent havde set tidligere. Vine med elegance, raffinement, tekstur og perfekt harmoni - og ikke mindst med et rent frugtrigt udtryk; kort sagt verdensklasse!
 
Alene præsentationen af vinene, hvor vi fik lejlighed til at teste potentialet ved også at smage 10-15 år gamle vine overbeviste os. Vinene fra Solveigs var så markante og rene i udtrykket, at vi ville sætte en ære i at importere og promovere vinene på det danske marked.

Vinhuset er beliggende i Geisenheim i Rheingau, ca. 70 km fra Frankfurt, mens markerne er beliggende i Pinot-byen Assmannshausen 10 km længere vest på langs Rhinen. Solveigs er ledet af Jens Heinemeyer, som sammen med et ungt crew står for alt lige fra kultivering til selve winemaking. Vinhusets stokke står beplantet udelukkende på de historiske "Assmannshäuser Steil"-marker som er kendte for deres høje indhold af rosa skifer - lokalt kendt som "Phyllit".
 
Heinemeyer og co. fremstiller vine efter 100% naturlige principper; altså ingen kemi, hverken i mark eller kælder, absolut ingen tilsætning, end ikke gærkulturer, ingen enzymer, syre eller andre hjælpemidler. Produktionstilgangen kalder han "doven vinificering" eller "kontrolleret inaktivitet", hvilket principielt betyder, at vinen fremstilles med så lidt indgriben som overhovedet muligt. Vinene er derfor udelukkende resultat af naturen og i udtalt grad super terroir-drevne.

Rheingau

Rheingau er en af de 13 'anbaugebiete' og vinområdet strækker sig over en 30 km lang skråning langs Rhinen. Det er et område, som er velsignet med flere solskinstimer end hvad der er gennemsnittet i Tyskland og så området er desuden kendt for dens skifer jordbund, som holder godt på varmen i mere kolde perioder. Området er historisk kendt for hvide vine på Riesling, men en særlig mark Assmannhausen producerer Pinot Noir (Spätburgunder) i topklasse.