Barolo

Barolo

Barolo: Kongernes vin, Vinenes konge!

Barolo er et af verdens mest berømte vindistrikter. Og bestemt ikke uden grund.
Barolo-distriktet ligger i Piemonte i Nordvestitalien. Selve produktions-zonen befinder sig blot 3 km sydvest for Barbaresco, den anden store Nebbiolo-appellation.

Vine som bærer navnet Barolo, og evt. tillægsnavn fra en cru, skal alle være fremstillet af druer fra godkendte marker indenfor den demarkerede produktionszone. De skal være fremstillet på 100% Nebbiolo, en af verdens absolut fornemmeste druer som, når de behandles ordentligt, kan frembringe nogle af de mest komplekse og raffinerede vine, som regel med et uhyre stort lagringspotentiale. Produktionen skal leve op til nogle strenge regler i forhold til høstudbytter og lagringstider, så en Barolo vil altid være blevet lagret minimum 38 måneder, inden den kan frigives - heraf skal de 18 måneder som minimum have været på fad. Det samlede minimum på 38 måneders lagring, betyder ikke nødvendigvis kun 38 måneder! Mange producenter foretrækker at lade vinene ligge yderligere, og ligger den i minimum 60 måneder, kan den klassificeres som Riserva.

De mest berømte kommuner tæller disse fem: La Morra, Barolo, Castiglione Falletto, Monforte d'Alba samt Serralunga d'Alba og der er i alt 11 kommuner.

Områdets topproducenter tæller berømte navne som Gaja, Conterno, Scavino, Michele Chiarlo, Voerzio, Mascarello, Giacosa, Altare, Scavino, Vietti, Sandrone m.fl., men der findes et væld af mindre kendte tophuse. Vi importerer selv vine fra Camerano fra Barolo, Giulia Negri og Michele Chiarlo fra La Morra, samt Balbi Soprani, der har besiddelse i hele Barolo DOCG.

Vis som Gitter Liste

28 varer

Faldende orden
pr. side