Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino er en Italiensk DOCG rødvin, produceret fra vinmarkerne omkring byen Montalcino i provinsen Siena, som er beliggende i Toscana. Brunello di Montalcino er baseret på Sangiovese og er en af Italiens mest kendte og dyreste vintyper. Rosso di Montalcino er en ofte mere prisvenlig vin, som i dens oprindelige form, er en tidlig aftapning af de langtidslagrende Brunello di Montalcino vine.

Vis som Gitter Liste

8 varer

pr. side

Brunello vin

Brunello di Montalcino - eller bare Brunello - er en kraftfuld italiensk rødvin, der nyder stor succes og efterhånden har taget de fleste vinelskere med storm. Vinen laves og produceres på vingårdene omkring byen Montalcino i provinsen Siena, som er beliggende i Toscana-regionen. Vintypen, der udelukkende er baseret på Sangiovese-druer, hører til blandt Italiens mest kendte og dyreste vine.

Som enhver anden vinentusiast, der lever og ånder for at nyde et godt glas rødvin, så skal du give dig selv mulighed for at opleve Brunello di Montalcino. Brunello di Montalcino er sammen med Barolo og Barbaresco nogle af Italiens mest eksklusive rødvine, du bare ikke må gå glip af. Brunello er dog den mest eksklusive af de tre vine, som også har den højeste gennemsnitspris.

 

Brunello di Montalcino - når kun det bedste er godt nok

Italien har siden tidernes morgen været kendt for at producere nogle af de bedste og mest eftertragtede rødvine i verden. Produktionen har efterhånden fundet sted i mange år, og efterspørgslen på de italienske rødvine er bestemt ikke faldet med årene.

I dag hører Italien faktisk til blandt de mest vinproducerende lande i verden sammen med Frankrig og Spanien. Brunello di Montalcino er i den anledning ikke bare en ud af mange fremragende rødvine fra Toscana. Brunello er uden sammenligning vinelskernes foretrukne valg, og det er der flere gode grunde til. Det skyldes ikke mindst, at vinen byder på en helt unik smag og karakter.

Gennem årene er produktionsmetoden blevet udviklet og fintunet, hvilket kun har bidraget til en endnu mere fantastisk og kompleks vin. Brunello di Montalcino er gennem tiden blevet hyldet af anerkendte vineksperter i hele verden, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Vinen blev endvidere klassificeret som DOCG allerede i 1980.

Du skal vælge vin fra Brunello di Montalcino, hvis kun det bedste er godt nok, når det kommer til rødvin.

Hvor laver man Brunello di Montalcino?

Navnet, Brunello di Montalcino, er i sig selv afslørende for, hvor vinen stammer fra. Vi skal nemlig en tur sydpå mod Montalcino, der er en bakkeby i det centrale Italien - nærmere betegnet i provinsen Siena, Toscana.

Brunello har for alvor været med til at sætte den lille bakkeby på verdenskortet trods et beskedent indbyggertal på blot 5.000. På toppen af byen kan man nyde en storslået udsigt over de omkringliggende vinmarker og olivenlunde. En oplevelse, du ikke må snyde dig selv for, hvis du sætter kurs mod Montalcino en dag.

For 60 år siden - i 1960 - blev Brunello dyrket på omkring 60 hektar. Dette tal har vokset sig markant større de seneste årtier. I dag er arealet vokset til over 2.000 hektar. Ligeledes er antallet af producenter og vingårde, der gør sig i produktion af Brunello, steget markant. Det antages, at over 350 vingårde producerer Brunello di Montalcino i et større eller mindre omfang.

 

Vi tilbyder bl.a. Brunello di Montalcino fra følgende producenter:

Hvordan laves Brunello di Montalcino?

Som nævnt i indledningen, så er Brunello di Montalcino baseret på Sangiovese-druen.

Navnet er inspireret af det italienske udtryk Sanguis Jovis, der kan oversættes til Jupiters blod. Jupiter refererer til den øverste gud i romersk mytologi af samme navn. Det er meget sigende for druen, Sangiovese, der netop er guddommelig druesort.

Typisk gæres vinen sammen med drueskallerne med henblik på at sikre maksimal aroma, bløde tanniner og farveudrtræk fra de modne druer. Efter gæringen bliver vinen lagret i mindst to år på fade, inden vinen lagres på flaske i minimum fire måneder. Brunello di Montalcino-vin skal lagres i mindst fire år, inden den frigives fra produktion. For Brunello Riserva, gælder der et samlet lagringskrav på minimum 5 år.

 

Brunello di Montalcino er en fremragende rødvin til mad

Nogle rødvine er som bekendt bedre til mad end andre.

Brunello er at betragte som en decideret madvin, idet denne eksklusive vin er et godt match til rigtig mange retter. Du kan f.eks. servere vinen til nogle af de mere kraftige kødretter, som eksempelvis lammesteg, vildt eller oksesteg. Mulighederne er mange.

Brunello di Montalcino fra Toscana-regionen er et godt valg til enhver særlig lejlighed, hvor du ønsker at byde dine gæster på rødvin med en karakteristisk og intens duft af røde bær og en kompleks smag.

 

Køb Brunello-vin hos Distinto

Hos Distinto fører vi et bredt udvalg netop Brunello-vin. Du er derfor landet på den helt rette side og i den helt rette butik, hvis du vil have fingrerene i Italiens mest anerkendte og bedste rødvin.

Vi forhandler Brunello-vin fra en række af forskellige producenter og kan tilmed tilbyde mange gode årgange. I venstre side kan du sortere vores vine efter netop producent og årgang, ligesom du kan angive et ønsket prisinterval m.v.

Er den ønskede Brunello-rødvin på lager, så vil vi typisk kunne levere vinen og din ordre i løbet af 1-3 hverdage. Har du i øvrigt brug for kompetente input til, hvilken Brunello-vin du skal vælge til din kurv, så tøv ikke med at kontakte os.

 

Få 10 % rabat på kvalitetsrødvin ved storkøb

Hos Distinto forhandler vi den populære, italienske rødvin, Brunello di Montalcino, til konkurrencedygtige priser.

Vi har tilmed mulighed for at give dig 10 % rabat ved køb af minimum 12 flasker vin. Rabatten bliver automatisk fratrukket din ordre, når du tilføjer de 12 flasker til kurven.