Exceptionel og karakterfuld rosé fra Jens Heinemeyer i Rheingau. Vinen produceres ikke alle år, og kun i ca. 1.000 eksemplarer de år, den bliver fremstillet.
Helt unik rosé fremstillet på druer fra den grønne høst, hvor syreniveauet i druerne er højere og sukkerindholdet lavere. Vinen undergår "maceration peliculaire", dvs. skinkontakt i ca. 24 timer under lav temperatur, så gæringen ikke starter. Herved udtrækker mosten en masse fine røde bæraromaer.
Druerne er 100% Pinot Noir, som kommer fra marker nær landsbyen Assmannshausen, og fra stokke beplantet i jordbund med rød skifer, lokalt også kaldt Phyllit.
Vinen har naturligvis tydelig Pinot-karakter, med en tiltalende og meget harmonisk, frisk frugt. Der er duft af røde roser, røde bær, fx hindbær og jordbær, og på fascinerende vis en nærmest "hvid-burgundisk" karakter.
Vinen er fremstillet ud fra organiske principper, dvs. ingen tilsætning af hverken gær, enzymer eller tilsætningsstoffer - og filosofien bag kalder Jens Heinemeyer for "lazy vinification"; kort sagt kun meget begrænset indblandning fra hans side.
Der er dermed også tale om en vin, der kommer så tæt på begrebet naturlig vin, som man reelt kan komme.
Vinen anbefales til fisk og fjerkræ, men den er også genial helt for sig selv.