Giuseppe Cortese

Fra sine 4 hektar vinmarker beliggende midt i "Rabajà", en historisk cru i Barbaresco-området, har Giuseppe Cortese vinificeret og produceret højkvalitetsvine siden 1971. Vinene fremstilles i overensstemmelse med vinfremstillingstraditionen ved hjælp af den nyeste teknologi: vine lagret på slavonisk eg, vine opbevaret i underjordiske kældre ved perfekt passende temperaturer for at bevare den aroma og smag, der kendetegner topkvalitetsprodukter.

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side

En familie med vision

Vinene fra Giuseppe Cortese er enhver Piemonte-entusiasts drøm. Beliggende i hjertet af den berømte Rabajà-zone, drives denne lille, familieejede vingård, af dem, der besidder et detaljeorienteret kendskab til Nebbiolo-druen. Med dyb respekt og viden om Barbaresco-terroiret og langvarige familietraditioner er Giuseppe Cortese i stand til at lave nogle af Piemontes mest exceptionelle vine.

Giuseppe Cortese, der er hjemmehørende i Barbaresco, begyndte en livslang passion for vinfremstilling ved at arbejde sammen med sin far Giacomo i familievirksomheden. Efter flere års erfaring indså han, at fremtiden for højkvalitets Barbaresco-vine lå i at udvikle terroirets potentiale. Med dette i tankerne begyndte Giuseppe at reorientere familiens vinvirksomhed og ombygge vingården, forbedre vinificeringsteknikker og købe nyt land blandt de berømte Rabajà-vinmarker. Giuseppes søn Piercarlo sluttede sig til ham i 1990'erne, efter at have dimitteret fra den højt respekterede Enological School of Alba. I dag er Cortese den typiske lille familiedrevne vingård, hvor Giuseppes kone Rosella og datter Tiziana spiller aktive roller i kommercielle aspekter og public relations.

Historisk belligenhed i hjertet af Barbaresco

Giuseppe Cortese vingården ligger i landsbyen Rabajà i den prestigefyldte kommune Barbaresco. Kun en kilometer fra den antikke by Barbaresco, langs Via Rabajà, ligger Cortese-vingården og familiens hjem på toppen af skråningen, der ligger Rabajà cru-vingården, en af Barbarescos fineste enkeltvinmarker. 

Vinfremstillingsfilocofi

Opmærksom, stringent pleje af ejendommens vinmarker, streng udvælgelse af de bedste klaser, en traditionel tilgang til vinificering og en blid hånd med moderne teknikker er ingredienserne, der definerer den genkendelige personlighed og unikke smag af Corteses vine. Før han drev sin egen vingård, fungerede Giuseppe Cortese som kældermester og vingårdschef for nogle af Piemontes mest prestigefyldte vingårde. I løbet af denne tid fik han uvurderlig viden om Nebbiolo-druen og hvordan man maksimerer dens potentiale i og omkring Barbaresco-zonen.

Vingården ligger i en underjordisk kælder beliggende i den øverste bjergskråning af Rabajà-vinmarkerne og huser forskellige størrelser af de større traditionelle botti (store tønder), der bruges til vinificeringen af Nebbiolo. Cortese mener, at hvert lot skal behandles individuelt og kræver derfor flere forskellige størrelser af lagerkar. Al denne opmærksomhed på detaljer giver vine af utrolig dybde og balance, med en finesse, der belønner tålmodighed.