JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Graziano Prà
Prà er et anerkendt vinhus i Soave, drevet af Graziano Prà, kendt for elegante, mineralske og langlivede Soave-hvidvine på Garganega fra klassiske cru-marker, samt elegante terroirdrevne Valpolicella-vine. Økologisk dyrkning, skruelåg og terroir-fokus kendetegner husets rene og præcise stil.


Graziano Prà
Naturlige og rene Soave- og Valpolicella-vine
Azienda Agricola Prà, ledet af Graziano Prà siden begyndelsen af 1980’erne, ligger i hjertet af Soave Classico omkring Monteforte d’Alpone, hvor sorten Garganega trives på ældgamle vulkanske jordbunde. Prà ejer cirka 30 hektar vinmarker i Soave og yderligere omkring 7–8 hektar i Valpolicella, og han var tidligt ude med økologisk dyrkning og fokus på enkeltmarksvine.
Druerne bliver udelukkende håndhøstet, og Prà er af pionererne i at skabe cru-Soave - sådan som han har gjort med "Monte Grande" og "Colle Sant’Antonio" - før det blev almindelig praksis i appellationen.
Jordbunden omkring Monteforte er karakteriseret ved mørk vulkansk sten, som bidrager til vinene med usædvanlig mineralitet, friskhed og struktur.
Stilistisk spænder Prà-vinene fra den indbydende og raffinere base–Soave "Otto", med floral frugt, citrus og fersken, til mere komplekse udtryk som "Staforte" og topniveau-vinene "Monte Grande" og "Colle Sant’Antonio" - alle præget af intensitet, finesse og lagringspotentiale. Karakteren er altid præget af balance mellem frisk syre, mineralsk nerve og aromatisk klarhed.
Prà er også kendt for sine røde vine fra Valpolicella, hvor høje kalkholdige jordlag og økologisk dyrkning giver vine med struktur og elegance. Graziano producerer både Valpolicella, Valpolicella Superiore, Ripasso og Amarone.
I dag betragtes Prà som et af Soaves mest visionære vinhuse, hyldet for et kompromisløst terroir-fokus og nøje respekt for tradition – samtidigt med, at der drives et grønt, bæredygtigt landbrug (økologisk certificeret) med bi-overvintring og solpaneler.
- Antonio Galloni















