Om Distinto

Hvem er Distinto?

Distinto er stiftet i 2002 af Jonas Fogh og Christian Madsen. Vi gik i luften med udgangspunkt i en glødende kærlighed til italiensk kultur og livsstil, og i særdeleshed passionen for italienske vine og gastronomi. Siden er vi gået fra 100% italiensk fokus til et mere alsidigt repertoire. Vi elsker al god vin, og vi har svært ved at begrænse os, men vores speciale er fortsat Italien, og vi gør en dyd ud af at være blandt de allerbedste på vores felt. 

I dag består teamet af 8 personer:

Jonas Fogh, Salg & administration, [email protected]
Christian Madsen, Salg & administration, [email protected]
Francesco Scarpati, Salg, [email protected]
Jonas Reedtz, Logistik & Service, [email protected]
Tine Nielsen, Bogholderi, [email protected]
Claus Madsen, Lager & kørsel
Niels Holstein, Lager & kørsel
Torsten Nordstrand, Lager & Kørsel

Vi er ikke kun en vinleverandør: Vi er sparringspartnere for vores kunder, vi er videns- og oplevelsesformidlere, og vi ser det som vores fornemmeste opgave at bringe dig tættere på de store vinoplevelser. Både når du handler vin hos os, deltager i en af vores vinsmagninger, er med på en af vores grupperejser, eller når vi ser dig i helt andre vinsammenhænge.

Vi har Administration og lager i Herlev og Tasting room & Shop på Amerika Plads 25D på Østerbro i København.


Åbningstider:

Lager & kontor (Marielundvej 43A, 2730 Herlev):
Mandag - fredag: 09:00 - 16:00

Tasting Room & Shop (Amerika Plads 25D, 2100 Kbh Ø):
Åbent efter aftale


 I videoen herunder forsøger vi på to minutter at fortælle, hvad du får, når du bruger os som din vinleverandør.

 

 

Hvad mener vi med autentisk vin?

Med autentisk vin, mener vi vin, som repræsenterer begreberne typicitet og terroir, og mindst ligeså vigtigt, vin der er fremstillet med den yderste respekt for natur og menneske. Det vil sige, at vinen skal være typisk for de druer den er lavet på, den jord den kommer af og være i tråd med det forventelige af produktionsområdet. En Barolo skal smage af Barolo, en Chianti af Chianti. Vinen skal ikke bare smage godt (det skal den selvfølgelig også!), men den skal give os den her særlige form for ”sense of place”, og altså ikke smage af ”hvad som helst fra hvor som helst”. Vi har fokus på økologiske, biodynamiske og naturlige vine. Nogle er med certificering, og andre uden. Selve certificeringen er for os som sådan ikke altafgørende, men vigtigere er derimod, hvordan vinen rent faktisk er fremstillet.

Du kan læse mere om vores tilgang til vin under Vores tilgang, og du kan få uddybet vores pointer i podcasten "Italiensk for begyndere" med Blindsmagerne, hvor vi var gæster i efteråret 2017 lige her.