Menu

Om os

Hvem er Distinto?

Distinto er stiftet i 2002 af Jonas Fogh og Christian Madsen som begge har mange års erfaring og høje faglige kvalifikationer ud i vin.

Vi har administration og lager i Herlev og Tasting room & Shop på Amerika Plads 25 på Østerbro i København.

I dag består teamet af 7 personer:

Jonas Fogh, Salg & Administration, jonas@distinto.dk
Christian Madsen, Salg & Administration, christian@distinto.dk
Philip Nordstrand, Salg & Kommunikation, philip@distinto.dk
Francesco Scarpati, Salg, francesco@distinto.dk

Jonas Reedtz, Logistik & Service, salg@distinto.dk
Tine Nielsen, Bogholderi, regnskab@distinto.dk
Claus Madsen, Lager & kørsel
Niels Holstein, Lager & kørsel

I videoen herunder forsøger vi på to minutter at fortælle, hvad du får, når du bruger os som din vinleverandør.

 

Vi er ikke kun en vinleverandør. Vi er en sparringspartner for vores kunder, vi er en videns- og oplevelsesformidler, og vi ser det som vores fornemmeste opgave at bringe dig tættere på de store vinoplevelser, hvad enten det er når du handler vin hos os, deltager i en af vores vinsmagninger, er med på en af vores grupperejser, eller når vi ser dig i helt andre vinsammenhænge.

Vi møder dig i øjenhøjde, lytter - og taler - somme tider en del. Vi brænder for det vi laver, så bær venligst over med os, når det får frit løb!

 
Distinto er autentisk vin siden 2002
Med autentisk vin, mener vi vin, som repræsenterer begreberne typicitet og terroir, og mindst ligeså vigtigt, vin der er fremstillet med den yderste respekt for natur og menneske. Det vil sige, at...

...vinen skal være typisk for de druer den er lavet på, den jord den kommer af og være i tråd med det forventelige af produktionsområdet. Altså, en Barolo skal smage af Barolo, en Chianti af Chianti osv. Vinen skal ikke bare smage godt (det skal den selvfølgelig også!), men den skal give os den her særlige form for ”sense of place”, og altså ikke smage af ”hvad som helst fra hvor som helst”.

...vi mener, at de bedste eksponenter for autentisk vin, er dygtige vinhåndværkere, ofte meget små producenter, som har en naturlig tilgang til det at skabe (op-)rigtig vin. Altså, vine langt fra de billige masseproducerede, ensartede konsumvine der er konstrueret til at smage på en bestemt måde ud fra tekniske analyser af hvad forbrugeren bedst kan lide.

...vi har fokus på økologiske, biodynamiske og naturlige vine i vores brede sortiment. Nogle er med certificering, og andre uden. Selve certificeringen er for os som sådan ikke det essentielle, men det er derimod, hvordan vinen rent faktisk er fremstillet.

Det er disse faktorer der spiller ind, når vi udvælger vores vine, og de er indbegrebet af hele vores måde at opfatte, smage og forstå vinens verden på. Du kan læse mere om vores tilgang til vin under Vores vintilgang, og du kan få uddybet vores pointer i podcasten "Italiensk for begyndere" med Blindsmagerne, hvor vi var gæster i efteråret 2017 lige her.

Italiensk vin (med mere)
Vi gik i luften i 2002 med udgangspunkt i en glødende kærlighed til italiensk kultur og livsstil, og i særdeleshed passionen for italienske vine og gastronomi. Siden vi startede rejsen en kold novemberaften om et middagsbord i hjemlige gemakker, og måske lidt for meget vin i blodet, er vi gået fra 100% italiensk fokus til et mere alsidigt repertoire. Vi elsker al god vin, og vi har svært ved at begrænse os, men
vores speciale er fortsat Italien, og vi gør en dyd ud af at være blandt de allerbedste på vores felt. Forza!

Hvad betyder Distinto?
Distinto er et italiensk adjektiv for ypperlig, distinkt, men ordet kan have andre betydninger afhængig af sammenhæng.