L'Erta di Radda

L’Erta di Radda er det, man med rette kan betegne som et ægte boutique winery. Der produceres blot 6.700 flasker årligt af deres Chianti Classico, mens der laves et mindre antal hvidvin og vinsanto, den samlede produktion er ca. 12.000 flasker. Stilen er saftig, frugtig og ren med et typisk udtryk af Sangiovese.

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side

L'Erta di Radda

L’Erta di Radda er et ungt vinhus grundlagt i 2006 af ønolog Diego Finocchi, som fik mulighed for at købe 5 hektar marker grænsende op til Radda, en lille by i det centrale Chianti Classico.

Diego Finocchi var på daværende tidspunkt en blot 24 år gammel nyudklækket ønolog, og han var ikke sen til at gribe chancen for at realisere den ultimative drøm, da den bød sig; han ville fremstille sin egen vin. 

'Markerne ligger i ca. 430 meters højde, på meget stejle sydøst-vendte skråninger, ja nærmest skrænter; deraf navnet ”L’Erta di Radda'

Markerne ligger i ca. 430 meters højde, på meget stejle sydøst-vendte skråninger, ja nærmest skrænter; deraf navnet ”L’Erta di Radda”, som slet og ret betyder ”Ertas skrænt”. De fleste af stokkene er ca. 50 år gamle, men der har fundet rebeplantninger sted i hhv. 2006 og 2009.

I alt 2 hektar har fået nye stokke. Jordbunden er den typiske toskanske Galestro, en temmelig stenet jordbund med porøse skifferlignende sten og et højt indhold af sand og ler.

Høsten af sangiovese-druen finder sted ved håndkraft i den første halvdel af oktober. Gæringen starter op spontant, dvs. uden kulturgær, og vinificeringen foregår på traditionel vis med henholdsvis déléstage (rack-and-return) og remontage (pump over) under den alkoholiske gæring. Macerationen står på i ca. 25-30 dage, hvorefter den malolaktiske gæring starter op og finder sted i en blanding af brugte barriques af fransk eg og store botti.

Produktionen er certificeret økologisk.

Økologisk mikro-vineri i Chianti Classico

L’Erta di Radda er det, man med rette kan betegne som et ægte boutique winery. Der produceres blot 6.700 flasker årligt af Chianti Classico’en, mens der laves et mindre antal hvidvin og vinsanto, den samlede produktion er ca. 12.000 flasker.

'Stilen i vinen er saftig, frugtig og ren med et typisk udtryk af Sangiovese.'

Diego Finocchi er så at sige direktøren for det hele; han står selv for winemaking, markedsføring og administration, så vinhuset er på mange måder symbol på én mands værk.

Stilen i vinen er saftig, frugtig og ren med et typisk udtryk af Sangiovese.

Vi har importeret og distribueret L’Erta di Radda Chianti Classico siden sommeren 2017.