Menu

Milziade Antano

Milziade Antano

Naturlige og rene Montefalco-vine uden sidestykke

Familiedrevet virksomhed grundlagt i slutningen af 1960’erne af Cavaliere Milziade Antano, en af nøglefigurerne i Sagrantino-druens historie. I dag er det sønnen Francesco Antano der fører traditionen og vinen videre.

Tradition, innovation, terroir og ubegrænset lidenskab samt omtanke er overskrifterne på det daglige arbejde. Vinuset er omgivet af nogle af områdets smukkeste og bedste vinmarker, især cru’en Colleallodole, det hele i udsprunget af en årelang vintradition. Navnet på vinhusets topcru er en sammentrækning af de to ord ”colle” og ”allodole” der betyder hhv. ”bakke” og ”lærke” og refererer direkte til den lærkevandring der finder sted hvert år i oktober.

Ejendommen og dens godt 20 hektar vinmarker ses tydeligt, når man kører fra den lille by Bevagna mod appellationens hovedby Montefalco. Dyrkningsområdet er karakteriseret ved et mildt klima, fint ventileret, hvor solen varmer markerne fra formiddag til eftermiddag, og hvor jordbunden er relativ lerholdig, men aldrig for kompakt eller tung. Mikroklima og terroir tillader en optimal modning af druer og tanniner, hvilket er kendetegnede for Antanos vines usammenlignelige elegance.

Der arbejdes udelukkende på traditionel vis i både mark og kælder uden brug af nogen former for kemi eller øvrige hjælpemidler, som fx gær eller andre kulturer. Vinene fremstilels med et såkaldt "jomfrupres", dvs. et helt naturligt pres, hvor det er selve vægten af druerne, der fremtvinger mosten i bunden af karret. Altså ikke et mekanisk pres, hvorfor vinene til trods for en i forvejen meget tanninrig DNA, kan fremstå overraskende elegante og bløde - selv i relativt unge årgange. Dette skal dog forstås med udgangspunkt i Sagrantinodruen, som er den absolut mest tanninholdige drue overhovedet. Vinene udviser således en pæn stof- og tanninrigdom - præcis som det bør være, når man taler om vine fra Umbrien.

Arbejdet udføres minutiøst og ud fra en ubetinget respekt til autenciteten og traditionen i umbrisk vinkultur, et arbejde der konsoliderer Milziade Antanos position ikke alene i Italien, men også internationalt.

Vinene tilhører den absolutte top inden for Montefalco, og Antano anses for at være en af de 2-3 bedste producenter i området i samme liga som fx. Caprai og Bea.

Er man til stofrige, men samtidig elegante, umbriske topvine, fremstillet udelukkende efter naturlige procedurer, så er disse vine ikke til at komme uden om.

 

Gambero Rosso 2015:
"There are various ways of looking at this extraordinary winery. Firstly, this is longstanding operation in the area, set up buy a founding father of Sagrantino, Milziade Antano, one of those able to bring this wine to the attention of critics, including Veronelli, as well as to wine lovers. Then there is the charisma and class of Francesco, Milziade's son and current manager of the farm. It was he, in recent years, who consolidated the house style, making it an icon of the local artisanal movement, producing authentic wines of great character every year..."

Robert Parker:
"Antano is located in Montefalco (Umbria).Proprietor Francesco Antano works with low ylelds to make pure, unadulterated wines loaded with personally that express the inner beauty of this unique region . The wines typically see extended periods of aging in cask lasting up to 30 months for the Sagrantino and the Rosso Riserva . The top selections are the single-wineyard Sagrantino Colleallodole , Sagrantino di Montefalco Passito and the Montefalco Rosso Riserva (Sagrantino and Sangiovese). 
These big, powerful wines are essential drinking for readers who want to learn what Sagrantino is all about . They will offer their greatest pleasure when served alongside fully-flavored dishes that can handle the wines imposing structures."

5 vare(r)

5 vare(r)