På lager

Milziade Antano, Passito '11 Sagrantino Passito 375 ml

Dette er vinen til meditation, søde tærter, mørk chokolade og moden ost, gerne blød og smagfuld med sød garniture...
Pris
499,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Sagrantino Passito er nok ikke den mest udbredte vintype, ej heller den nemmeste at sælge. Men det er en vintype som enhver vin-appasioneret før eller siden bør stifte førstehåndskenskab til. Vinen er fremtillet som en passito (deraf navnet), dvs. med tøring af druerne før pres. Dette i sig selv er ikke usædvanligt, og er en metode der ses vidt udbredt i hele verden.

Det der gør vinen her til noget ganske unikt er naturligvis, at den er fremstillet på Sagrantino - en af verdens mest tørstofholdige druesortet. Altså er der tale om en tør, tør vin, men med et højt restsukkerindhold!

Vinen er fremstillet i uforbeholden pagt med naturen, med respekt for terroir og autencitet, og så af en af de ypperste på sit felt, Francesco Antano. 

Druerne dyrkes, som alle øvrige vine fra vinhuset, efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og høstes fra marker i ca. 265 meters højde over havoverfladen beliggende nær byen Bevagna få kilometer fra Montefalco. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 10 og 35 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra medio september til medio oktober.

Vinen fremstår i glasset intens, dyb med fantastiske noter af små syltede røde bær, hints af maste kirsebær i alkohollage, søde krydderier og lakrids.

I munden åbner den op med sødmefuld og fløjlsblød frugt, for så at gå over i en raffineret tannisk afslutning, der afslører druetypiciteten.

Dette er vinen til meditation, søde tærter, mørk chokolade og moden ost, gerne blød og smagfuld med sød garniture. Vil også fungere til vildtterrin og patéer.

Bør serveres ved ca. 16-18°.

Druesammensætning: 100% Sagrantino.

Lagring: 37 mdr. på fade, heraf 16-18 mdr. på store fade, dernæst 4-6 mdr. på flaske.

Distrikt: Montefalco (Bevagna kommune), Umbria.

Alkohol: 16,5%.

Årlig produktion: Ca. 2.500 flasker.

Info om vinhuset og øvrige vine

Detaljer
Flaskestørrelse750 ml.