Økologisk Chianti Classico
L’Erta di Radda blev grundlagt i 2006 af ønolog Diego Finocchi. Diego var på daværende tidspunkt nyudklækket ønolog og blot 24 år gammel, men han var ikke sen til at gribe chancen for at realisere sin ultimative drøm om at fremstille sin egen vin, da den bød sig; han fik mulighed for at købe i alt 5 hektar marker i Radda in Chianti - en af de højest beliggende småbyer i det centrale Chianti Classico. Til at begynde med leverede Diego Finocchi druer til andre vinhuse i området, men fra og med årgang 2009 begyndte han at aftappe vine selv.
Markerne ligger i ca. 430 meters højde, på meget stejle sydøstvendte stejle skråninger; deraf navnet ”L’Erta di Radda”, som slet og ret betyder ”Raddas skrænt”, som i øvrigt er illustreret på vinenes etiketter.
De fleste af stokkene er ca. 50-60 år gamle, men der er foretaget nye beplantninger i hhv. 2006 og 2009, og i alt 2 hektar har fået nye stokke.
Jordbunden er den typiske toskanske Galestro, en temmelig stenet jordbund med porøse skifferlignende sten og et højt indhold af sand og ler.
Produktionsfilosofien bag Chianti'erne er overvejende traditionel, hvilket giver typiske og autentiske Sangiovese-vine med saftige, frugtige, rene og syrestyrede udtryk. Høsten finder sted ved håndkraft og gæringen starter op spontant, dvs. uden kulturgær. Produktionen er certificeret økologisk.
Den samlede produktion er ca. 30.000 flasker om året, hvoraf hovedproduktionen er Chianti Classico normale. Der fremstilles årligt ca. 2.500 flasker af Chianti Classico Riserva.
Vi har fokus på de to Chianti-vine, men Diego Finocchi fremstiller også øvrige vine i mindre omfang, bl.a. lidt hvidvin og vin santo.
Diego Finocchi er "direktøren for det hele"; han står selv for winemaking-processerne, markedsføringen og administration, dog supporteret af hans kone Elisa.
Vi har importeret og distribueret vinene fra L’Erta di Radda siden sommeren 2017.
Toscana
Toscana er en region i det centrale Italien og strækker sig langs den vestlige kyst. Regionen kan inddeles i tre overordnede områder: det bjergrige Chianti i nord, det bakkede landskab i syd og det flade kystnære område. Den største drue her er Sangiovese, og området er kendt for vine som Brunello di Montalcino, Chianti Classico og Supertoscanerne, hvor Sangiovese får selskab af fine franske druer som Cabernet Sauvignon, Merlot mfl.