Ronchi

Majestætiske vine fra et af Barbaresco-distriktets ypperste terroirs

Ronchi er en lille eksklusiv vinproducent i Barbaresco kommune drevet og ejet af vinmageren Giancarlo Rocca.

Vinhuset er opkaldt efter det berømte område, hvori huset befinder sig, nemlig ”Ronchi” - et Barbaresco-områdets bedste underdistrikter.

Ronchi betyder ”bakkeskråninger”, mens Rocca betyder ”klippe”. Disse to navne beskriver fint, hvad dette vinhus baserer sin produktion på: Perfekt beliggende bjergskråninger med stenede jordbundsforhold. Med andre ord et sandt paradis for druesorten Nebbiolo.

Giancarlo Rocca fremstiller nogle af de mest klassiske Piemontesiske vine som Barbera, Dolcetto og Barbaresco, men han producerer også en helt enestående Chardonnay på druer fra ca. 50 år gamle stokke. Fælles for hele produktionen er, at alt er ypperste kvalitet, og at der kun er ganske få flasker af hver vintype til rådighed.

Det er et gennemgående tema, at vinene er maskuline, intense og ekstraktrige - der er med andre ord fuld knald på saft og kraft.

Vinhuset, der altså kun producerer meget få flasker årligt, er blevet præmieret med de berømte 3 glas for top-Barbaresco’en ”Ronchi” i vinguiden Gambero Rosso.


Se produkter fra Ronchi