Le Corgne di Andrea Formilli Fendi

Når der går mode i vin

Andrea Formilli Fendi er søn af den verdensberømte modeskaber Franca Fendi og er en rigmand og entreprenør med mange projekter og engagementer i flere forskellige brancher. Fendi er bl.a. ejer af den verdensberømte café-/restaurantkæde "Florian" som har filialer i bl.a. Venedig og Firenze, og også den Tex Mex-orienterede restaurant "T-Bone Station", der har filialer i flere store italienske byer. Fælles for alle projekterne er, at han går kompromisløst og ihærdigt ind i dem - og alle har de det fælles mål, at de skal være unikke. Og det samme gælder naturligvis hans vinhus "Le Corgne" som er beliggende i det pittoreske landskab over Valfabbrica nær Perugia i "Italiens grønne hjerte", Umbria.

Vinhuset, der er beliggende i 700 meters højde, blev oprindeligt købt af Fendi-familien i begyndelsen af '90'erne, men først i 2005 tog Andrea Formilli Fendi beslutningen om at producere vin. Gården besidder i alt 35 hektar, hvoraf blot 6 hektar er beplantede med vin.

Andrea Formilli Fendi har hentet den kompetente wine maker Tiziano Vistalli ind som ansvarshavende for vinproduktionen, hvilket i sig selv borger for vin i topklasse. Der produceres i alt tre vine; en Sauvignon, en rød Umbria I.G.T. på Merlot, Sangiovse og Pinot Noir, samt en stor Pinot Noir-vin. Der produceres kun ganske få vine af hver type og kun ganske få kommer til Danmark årligt.

Fælles for vinene er, at de er ekstraktrige og koncentrede i stilen, men samtidig fantastisk harmoniske. Vinene henvender sig til samlere og entusiaster der ønsker udfordring og bekendtskab med store vine fra mindre kendte områder.


Se produkter fra Le Corgne di Andrea Formilli Fendi