Villa Bellini Valpolicella 'Tirele' 2017 Økologisk
Et skoleeksempel på hvad Valpolicella også kan være! Her har du en lys, let og syrestyret Valpolicella vin, som har en drikkevenlighed og levende frugtspil. Vinen er ståltankslagret, så her får du altså et rent udtryk af druesorterne Corvina, Rondinella, Corvinone, Molinara kan uden 'Ripasso' eller 'Passito' teknikker involveret.
Vinifikation
Vinen spontangæres i ståltanke og lagres i omkring et år - i en blanding af ståltanke og brugte fade - hvorefter vinen 'hviler' på flaske et år inden frigivelse.
Smagsprofil
Vinen udtrykker sit 'terroir' og årgang på fornemmeste vis og er en ligefrem, livlig og drikkevenlig vin. Det krydrede, pebrede udtryk danser sammen med røde kirsebær og generelt en saftig rødfrugtet aromatisk udtryk. Det får selskab af en floralitet og et let balsamisk udtryk. Vinhuset ønsker at fremelske tanninstrukturen, og gøre de aromatiske elementer mere sofistikerede, så du får en bredt anvendelig (mad)vin og en charmerende karakter.
Madsammensætning. Her er mulighederne mange. Alt fra fede oste, stærke pølser eller risotto med svampe. Vinen går også godt let afkølet på de varmere dage!
Villa Bellini ligger i Castelrotto, Valpolicella (Veneto) og er et lille økologisk vinhus, som producerer en elegant, syredreven Valpolicella-serie med en 'ren' Valpolicella, Valpolicella Ripasso og en Amarone della Valpolicella. Vinene er moderne i stilen, dvs. mindre frugttunge og sødmefulde og mere syrestyrede og balancerede.
Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.