På lager
Torre Zambra

Torre Zambra, Rosato "Madia" I.G.T 2021 ØKO-certificeret

2021

Rosé, rosé, rosé. Jordbær, kirsebær og blommer i en frugtintens, mineral og syrerig rosévin fra Abruzzo

Pris
119,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Torre Zambra Incastro Rosa 'Madia' 2021

Friskheden fra en hvidvin, kombineret med strukturen fra en rød. Ligeledes er det en kombination er sunde druer fra Villamagne, som har et unikt klima med både bjerge og indflydelse af Adriaterhavet og et lavt udbytte, som sikrer kvaliteten af denne rosé. Druerne høstes i start Oktober, og holdes straks afkølet for at bevare en friskhed i frugtprofilen. Efter en kort maceration, gærer mosten i temperaturkontrollerede ståltanke i to måneder og en efterfølgende måned på flaske.

Den relativt mørke røde farve, kommer af Montepulciano druen, som giver utrolig meget farve på den korte macerationstid, inden den gærer videre som en hvidvin.

I glasset opleves vinen ren og frisk med særligt røde kirsebær og lidt jordbær og blommer.

Vinen har en læskende syre og kombineret med en flot fylde og velopbygget struktur, som gør vinen til et godt match til et hav af retter om det er pizza'er eller en god spaghetti vongole.

Detaljer
LandItalien
OmrådeAbruzzo
ProducentTorre Zambra
Årgang2021
DruesortMontepulciano, Primitivo, Sangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12%
Lagring2 mdr på ståltank og flaske
ØkologiskJa

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’ På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Øst for Rom, ligger Abruzzo, beriget med en kystlinie ud mod Adriaterhavet og Apennine-bjergene. Udover det er regionen også fyldt med nationalparker og en smuk natur. Hovedappellationerne er en DOCG Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane og udover det er de mest kendte vine DOC Cerasuolo D'Abruzzo, DOC Montepulciano D'Abruzzo og DOC Trebbiano D'Abruzzo.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!