JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Intens, frugtrig og kraftig vin fremstillet på et blend af de lokale sorter Negroamaro og Susumaniello. Sidstnævnte er en forholdsvis ukendt sort på vores breddegrader, men en af de gamle, oprindelige syditalienske sorter, som i disse år oplever en stor opblomstring. Druerne kommer fra gamle stokke, op til 100 år gamle, som er trænet efter bush vine-princippet, lokalt kaldt Albarello, dvs. uden opbinding: hver plante står isoleret som et lille træ. Høsten foregår udelukkende manuelt.
Når høsten er bragt i hus, afstilkes druerne nænsomt, hvorefter de brydes blidt, så sukkeret fra saften og gæren fra skindet kommer i kontakt, og gæringsprocessen kan starte op (spontant). Mosten fermenterer ca. 20-25 dage på skallerne i temperaturkontrolleret gæringstank med afsluttende malolaktisk gæring. Herefter hviler vinen 12-18 måneder på store fade, og yderligere 6 måneder på flaske, inden frigivelse til salg.
Vinen har en dyb rubinrød farve, en intens frugtig næse, som er karakteriseret ved solmodne røde og mørke bær og en balanceret sødmefuldhed. I munden er den blød, rund, harmonisk, fyldig, med en imødekommende eftersmag. Finalen er tør, med en fin tannin, som dog fornemmes fint udviklet.
Settebraccia er en af Sampietranas prestige-vine, og er en oplagt kandidat til kraftige retter, gerne med sødmefuld garniture, fx. lam og vildt, men er også glimrende til sommerens grillerier, hvor den er oplagt til barbeque-sauce og store bøffer.
Bør serveres ved ca. 18°, gerne i Bordeaux-glas.
Druesammensætning: 50% Negroamaro, 50% Susumaniello.
Lagring: 12-18 måneder på store gamle fade, 6 på flaske.
Distrikt: Salento, Puglia.
Indhold: 0,75 Liter.
Alkohol: 14,5%.
Packaging: Leveres i 6 stk. karton.
Land | Italien |
---|---|
Område | Puglia |
Producent | Sampietrana |
Årgang | 2019 |
Druesort | Negroamaro |
Flaskestørrelse | 750 ml. |
Alkohol | 14,5% |
Lagring | 8 måneder på træfad |