Rossignol-Fevrier, Volnay 'Clos la Cave' 2018, Biodynamisk, ØKO
På de solbeskinnede skråninger ved den vestlige udkant af landsbyen Volnay ligger parcellen La Cave. Tættest på byen er det en mark under betegnelsen Clos La Cave. Her dyrker Rossignol-Fevrier Pinot Noir, som bliver til Bourgogne i klassisk Volnay-stil: Fin, let og blød med lang eftersmag.
Volnay "Clos la Cave" 2019 præsenterer sig med en lys til medium farve, med florale noter og masser af røde bær i næsen, som trækker i retning af modne, søde hindbær. I munden er hindbærerne igen presente, men følges op af let parfumerede blåbær og en dejlig saftig smag med sprød syre. Eftersmagen er lang med en god mineralitet, der, sammen med kraftige tanniner, afbalancerer saftigheden.
Rossignol-Fevrier har eksisteret siden 1920'erne og drives i dag af femte generation i familien. Vinhuset benytter biodynamiske principper i markerne og er økologisk certificeret. De vægter autencitet og bæredygtighed i produktionen, som kommer til udtryk i vine med finesse og elegance.
Klassisk Bourgogne fra lille, økologisk vinhus i Volnay
Det lille familieejede, økologiske Bourgogne-hus Rossignol-Février ligger i det absolutte centrum af Volnay i Côte de Beaune. I nu fem generationer har vinhuset fremstillet sine klassiske Bourgogne-vine fra forskellige parceller i Volnay og Pommard, primært med udgangspunkt i Pinot Noir, men også lidt Chardonnay. Frederic Rossignol er passioneret omkring de naturlige forskelle de enkelte parceller og årgange udviser, og han finder den største glæde i at lade disse forskelle træde frem i vinene.
Foruden store 1er Cru'er fremstiller vinhuset også en Bourgogne Pinot Noir og Chardonnay udenfor klassifikation, som præsenterer appellationens særpræg til en mere tilgængelig pris. Alle vine fremstilles med respekt for naturen og familiens traditioner, som siden 1920'erne har sikret vinene finesse og elegance.
Rossignol-Février benytter biodynamiske principper i vinmarkerne og er økologisk certificeret. De udfører betragtelig 'grøn høst' for at sikre høj smagskoncentration og takket være en række urter, har de kunnet skære ned på brugen af kobber og svovl. Alle behandlinger i marken laves i øvrigt med regnvand. Samlet set fremstiller Rossignol-Fevrier knap 40.000 flasker vin.
Bourgogne er en vinregion i den østlige del af Frankrig. Vinregionen strækker sig fra Auxerre i nord og til Lyon i syd. Bourgogne dækker over både Chablis og Beaujolais, men er verdenskendte for deres eksklusive vine på Pinot Noir og Chardonnay fra Côte D'Or og kommuner som Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin og Puligny-Montrachet.