På lager
Guido Rivella

Rivella, Barbaresco Montestefano '20

2020

Igennem 45 år var Guido Rivella chefvinmager hos Angelo Gaja. Han ved hvad han laver. Og han har druemæssigt topmateriale til sin rådighed. Dette er hans topvin, hvor druerne kommer fra markparceller i cru'en Montestefano. Ikonisk Barbaresco!

DENNE VIN KØBES I FORSALG - VINEN LANDER PÅ VORES LAGER I LØBET AF OKTOBER 2025.

Pris
649,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/6 stk. 559,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Guido Rivella, Barbaresco "Montestefano" 2020

Guido Rivellas topvin fremstillet af de bedste Nebbiolo-druer fra en sydvendt parcel (0,37 ha) i Montestefano‑cru’en, som er kendt som en af de bedste cru’er i Barbaresco. De ældste stokke er fra 1960'erne, men fra 2014 er nogle af planterne blevet erstattet med lavtydende kloner. Jordbunden er typisk for Montestefano: dyb, ler- og kalkrig med blå mergel, der er kendt for at give struktur og mineralitet.

Forud for høsten, praktiseres grøn høst med aggressiv udtynding i løbet af august, hvor op til 30–33% af klaserne fjernes for at sikre optimal koncentration i de resterende druer.

Druerne høstes manuelt og vinificeres med deres egen naturlige gær i ståltank med skindkontakt i 22–26 dage med ”submerged cap”. Efter macerationen gennemgår vinen malolaktisk gæring, endnu på ståltank, inden den overføres til et mix af barriques, tonneaux og 2050 liters fade, hvor den hviler i 14–20 måneder afhængigt af dens udvikling. Efter lagringen på træfade, modnes vinen yderligere 6-8 måneder på flaske, inden den er klar til frigivelse.

I glasset fremstår vinen klar rubinrød, men efter nogle års flaskelagring vil man kunne forvente en vis udvikling i farven og fornemme et let brunligt-orange skær.

I næsen fornemmes en intens duft af rosenblade og viol, modne kirsebær, tranebær, jordbær, lakrids og diskrete noter af tobak, røg og ceder.

I munden er den vibrerende og fuld af nerve. Saftig, velstruktureret og præget af faste men fint integrerede tanniner samt en fremtrædende syre og intensitet. En rød moden frugt danser over paletten, med noter (også) af mørk frugt, rå kakao, sort te, lidt frisk tobak og afsluttende en let krydret finish med saltet, mineralsk eftertryk.

Dette er kæmpe en vin der på fornem vis fusionerer elegance, kraft, intensitet og mineralitet – et klassisk trademark for Montestefano cru’en.

Vinen kan nydes allerede ved frigivelsen, men vinder selvfølgelig med lagring og peaker ved 5-15 års lagring. Den årlige produktionsvolumen svinger afhængig af årgangens kvalitet og ligger på imellem 1.500-2.500 flasker.

Vinen er perfekt til langtidsbraiseret oksekød eller vildt (fx rådyr), men kan også nydes til pighvar eller anden kraftig fisk med smør-sauce, aromatiske, aldrede oste.

Serveres ved 16–18° C i Bourgogne-glas.

 

Druesammensætning: 100% Nebbiolo.

Distrikt: Barbaresco DOCG, Piemonte.

Lagring: 18 måneder på et mix af brugte barriques, tonneaux og 2050 liters fade, 6-8 måneder på flaske.

Alkohol: 14,5%.

Årlig produktion: 2.300 flasker.

Certificering: "The Green Experience" (ingen pesticider, ingen kemi i mark og kælder) - læs om The Green Experience.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarbaresco, Piemonte
ProducentGuido Rivella
Årgang2020
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14,5%
Lagring18 måneder på et mix af brugte barriques, tonneaux og 2050 liters fade. 6 måneder på flaske.

Guido Rivella

High end ”boutique winery” i hjertet af Barbaresco

Bemærk navnet Guido Rivella. Guido er nemlig en af de mest respekterede vinmagere i Barbaresco, og hans navn aftvinger dyb respekt overalt i vinverdenen. Han har om nogen været en afgørende figur bag af et af de fornemmeste vinnavne, ikke bare i Italien, men i hele verdenen, nemlig Angelo Gaja. Igennem 45 år var Guido Rivella chefvinmager hos Gaja, der står som en af pionererne bag moderniseringen af italiensk vin. Gaja blev især blevet kendt for sine ikoniske Barbaresco-vine og for at introducere moderne teknikker som barriques og lavt udbytte. Et arbejde som Guido Rivella var en central del af, og som var med til at løfte italiensk vin op til international topklasse. Hans fingeraftryk er derfor solidt plantet på nogle af de mest kostbare Barbaresco-vine på markedet, og hans egen produktion er naturligvis kraftigt influeret af erfaringerne fra de mange år hos Gaja.

En ny stjerne på Barbaresco-himlen

I 2010 lod Guido Rivella sig officielt pensionere og stoppede sit virke hos Gaja, men han var langt fra færdig med at lave vin. Umiddelbart efter begyndte han nemlig at lave vin fra hans families egne marker, hvorfra familien tidligere havde leveret druerne til… ja, gæt hvem… Gaja, naturligvis.

Hans mest prominente markparcel, som er en del af den berømte cru Montestefano, ligger lige under vinduerne af familien Rivellas landhus der er gået i arv igennem generationer siden 1600-tallet. Et hus hvori Guido selv er født og opvokset, og hvor familien i dag har indrettet deres lille vineri og en lille agriturismo med 4 værelser, ”Azienda Agricola Silvia Rivella”, opkaldt efter hans datter. I begyndelsen bar Rivellas vine dette navn, men fra og med årgang 2015 har alle vinene haft "Guido Rivella"på etiketten.

Vinhuset har nogle af de allervigtigste forudsætninger for at fremstille vin i absolut verdensklasse: Unikt terroir, førsteklasses druer og en ekstraordinær vinmager – elementer der også har været en vigtig del af grund-DNAet i Angelo Gajas vine.

Vinfremstillingen

Med ca. 3–3,5 hektar vinmarker, hvor hovedvægten ligger på Nebbiolo (80–85%) suppleret af Barbera (15–20%), dyrker Guido sine druer på nøje udvalgte cru’er som Montestefano, Fausoni, Patricone, Bibinet og Marcorino. Jordbunden varierer fra dyb leret kalk i Montestefano til mere sandet og lettere terroir i Marcorino, hvilket giver forskellige udtryk i vinene.

Produktion foregår med stor respekt for terroiret: Druematerialet håndhøstes, og vinifikationen sker parcelvist i rustfrie ståltanke for at fremhæve frugtens detaljer og forskelle fra hver enkelt parcel. Forud for høsten, praktiseres grøn høst med aggressiv udtynding i løbet af august, hvor 30–33% af klaserne fjernes for at sikre optimal koncentration.

Gæring og maceration foregår med submerged cap og ved 28–30 °C over en periode på 20–26 dage, efterfulgt af malolaktisk gæring. Lagringen foregår i brugte barriques (225 liter) og tonneaux (500 liter) - herunder brugte fade fra Gaja - for at bevare terroirets renhed uden at tilføre tung fadkarakter.

Som Guidos søn, Enrico Rivella, siger: "99% af arbejdet foregår i vinmarken. Vores job i kælderen er ikke at ødelægge det."

Vinene

Barbaresco-sortimentet spænder fra en elegant "basis" Barbaresco (ca. 3.000 flasker) til topvinen Barbaresco Montestefano i Barbaresco kommune (ca. 1.500-2.500 flasker), der med sin koncentration, mineralske dybde og struktur har lagringspotentiale på 20+ år, og er sammenlignelig med nogle af de flotteste eksempler på Barbaresco overhovedet. Barbaresco’en Marcorino fra Neive kommune (ca. 2.500 flasker) giver lettere og mere finesseprægede vine og viser terroirets lettere og elegante side.

Langhe Nebbiolo’en (ca. 2.300 flasker) er yderst elegant og finesserig, og virkelig "soif", uden på nogen måde at være banal. Den er et fremragende glas, hvor man får en god fornemmelse af vinhusets stil uden at skulle have den helt store tegnebog frem.

Vinene fra Rivella har fin balance mellem intens kirsebærfrugt, florale noter som rosenblade, lakrids, tobak og krydderier. De har silkeagtige tanniner og en markant mineralsk finish – sidstnævnte er mest fremhævet i Montestefano, men gælder over en bred kam.

Guido Rivella leverer kort sagt vin på absolut topniveau med en kompromisløs tilgang til terroir og håndværk. Dette er vine for den kræsne vinelsker, der søger stor Nebbiolo med både intensitet og finesse - på allerhøjeste niveau.

Med en årlig produktion på blot 16.000–21.000 flasker, hvoraf ca. 11.000 er Barbaresco, er produktionen yderst begrænset, og der kommer kun få flasker til Danmark.

Kvaliteten af vinene er ganske enkelt ubestridelig, og det giver vel også næsten sig selv, at når en kapacitet som Guido Rivella laver vin af druer i særklasse fra terroirs, ja, i særklasse...  Jamen, så bliver vinene også bare i særklasse. Guidos Rivellas Nebbiolo'er er vine fra allerøverste hylde, der ikke alene smager fortræffeligt ved release, men som i dén grad også har et enormt udviklingspotentiale. De forener en æterisk lethed og elegance med dyb aromatisk koncentration, energi og stærk mineralitet. Det er kort sagt kæmpe vine.

Forsalg

Vi tilbyder vinene fra Guido Rivella til fordelagtige priser ved bestilling og betaling før vinene kommer til Danmark. Udover at man kan sikre sig nogle flasker (der er rift om dem), så er der væsentlige besparelser at hente, da vi hverken har de store lager- eller finansieringsomkostninger ved at gøre det på denne måde. Vi kan derfor tilbyde vinene til en reduceret pris, så længe forsalgsvinduet er åbent.

Ved forsalg gælder flg. betingelser:
- Forsalgspriserne gælder, indtil en given frist udløber.
- Der betales altid forud.
- De bestilte vine kan først afhentes eller leveres fra det angivne ankomsttidspunkt.
- Der gælder sædvanlige leveringsbetingelser.
- Der er ingen fortrydelsesret.

Piemonte

Piemonte er en af Italiens mest prestigefyldte vinregioner, beliggende ved foden af Alperne i det nordvestlige hjørne af landet. Regionen er især kendt for sine ædle rødvine på Nebbiolo-druen, såsom Barolo og Barbaresco, som regnes blandt verdens største vine. Piemonte byder dog på langt mere end det – her findes også elegante vine på Barbera, Dolcetto og Freisa, samt aromatiske hvidvine på Arneis, Cortese og Moscato (bl.a. fra Asti).

Det kølige kontinentale klima, de mange bakker og de komplekse jordbundsforhold – fra kalk og mergel til sand og ler – giver ideelle vækstbetingelser og stor terroirvariation. Regionen har en stærk tradition for små familiebrug og et væsentligt fokus på enkelmarksvine og DOCG-klassifikationer.

Vinproduktionen spænder fra traditionelle metoder med lang fadlagring til moderne stilarter, men fælles for det meste piemontesisk vin er strukturel finesse, tydelig syre og evne til at ældes smukt.