På lager

Rdf, Rocca di Frassinello '10

2010
-
Pris
799,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Topvin fra vinhuset Rocca di Frassinello. En vin med stor koncentration, moden mørk frugt og en helt igennem flot balance mellem potens og elegance. Vinen har allerede opnået 92 points hos Robert Parker og to gange 3 glas i Gambero Rosso, og dette til trods for, at den kun har været i produktion siden årgang 2004.

Vinen bør iltes inden servering og nydes ved 18-20°.


Specifikationer

Druesammensætning: 60% Sangioveto, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon.

Hektarudbytte: 55 Hektoliter pr. hektar.

Lagring: 14 mdr. på nye barriques af Limousin, Troncais, Allier, 11 mdr. på flaske.

Distrikt: Maremma, Toscana.

Alkohol: 13,5%.


Om producenten
Rocca di Frassinello repræsenterer det første joint venture nogensinde mellem en fransk og italiensk producent på italiensk jord. De to producenter bag vinhuset er ingen ringere end nogle af de mest anerkendte i verden, nemlig Domaines Barons de Rothschild (Chateau Lafite) i Bordeaux og Castellare di Castellina i Chianti Classico.
 
Inspireret af producenter som bl.a. Tenuta San Guido, der for alvor slog begrebet supertoscaner fast med den cabernet-baserede ”Sassicaia”, satte de to producenter sig det mål, at skabe en række vine i international klasse, hvor det bedste af to verdener forenes. De tre af vinene fremstilles på sangiovese, merlot og cabernet sauvignon, mens en har en lille andel Syrah og en anden er en fuldblods Merlot.
 
Som konsulterende ønolog har man ansat Lafite’s verdensberømte winemaker Christian Le Sommer, der løbende tilser produktionen.
 
Vingården er designet af Italiens nok mest anerkendte arkitekt, Renzo Piano, som har designet en meget spektakulær, nærmest amfiteater-lignende vinkælder.
Detaljer
Årgang2010
Flaskestørrelse750 ml.