På lager
Graziano Prà

Prà, Soave Cl. "Staforte" 2021 Øko-certificeret

2021

Staforte adskiller sig fra de øvrige Soave-vine fra Prà ved at være en sur lie-variant modnet på ståltank med regelmæssig batonnage. Det giver en cremet tekstur og et mineralsk, næsten "Chablis'sk", udtryk.

Pris
289,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/6 stk. 249,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Graziano Prà, Soave Classico "Staforte", 2021 Økologisk

Staforte er en nyere topvin fra Graziano Prà, som adskiller sig fra de øvrige Soave-vine vi fører ved at være en sur lie-variant. Den er fremstillet på 100% Garganega dyrket på vulkansk jord. Marken er sydvendt og beliggende i ca. 150-200 meters højde.

Vinen fremstår i glasset med en intens gulgrøn farve. Næsen intens og ekspressiv med friske frugtaromaer med noter modne æbler, modne ferskner, abrikoser, eksotisk moden stenfrugt og gule citrusfrugter. Den er udpræget mineralsk, med noter af grafit. I munden er vinen fyldig, med god friskhed, saftigt bid og en dybtliggende mineralitet. Eftersmagen har noter af hasselnød.  

Vinen er ideel til skaldyr som hummer, østers, gerne med urter eller krydderier, men den er også god til lyst kød og charcuteri som fx parmaskinke, eller en gang pasta med pesto genovese. Bør serveres ved ca. 8-10°.

Den har et godt lagringspotentiale med et smagsvindue på op til 10-15 år fra høståret.

Druerne dyrkes efter naturlige principper, dvs. uden brug af kemi eller hjælpemidler, og vinhuset er økologisk certificeret. Stokkene har en gennemsnitlig alder mellem 30-40 år, og udbyttet er ca. 50 hekotliter pr. hektar. Der høstes (udelukkende manuelt) i perioden fra ultimo september til medio oktober. Vinen gærer på ståltank og modner efterfølgende på bærmen, ligeledes i ståltank, med regelmæssig batonnage.

Detaljer
LandItalien
OmrådeSoave
ProducentGraziano Prà
Årgang2021
DruesortGarganega
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
LagringPå ståltank
ØkologiskJa

Graziano Prà - Naturlige og rene Soave- og Valpolicella-vine fra mesteren selv

Vinhuset blev grundlagt i begyndelsen af 1980’erne af Graziano Prà og hans to brødre, Sergio og Flavio, som alle er ud af en familie med en mangeårig vintradition.

Graziano Prà er grundlæggende inspireret af Wendell Berry’s (amerikansk forfatter/digter, farmer, fortaler for bæredygtigt landbrug, miljøforkæmper m.m.) skole for sund, ren og bæredygtig landbrugsproduktion. Dette giver sig selvsagt udslag i vinhusets naturlige og rene tilgang til vinfremstilling og respekt for både vin og miljø, en tilgang som har været fundamental siden vinhuset blev grundlagt i de tidlige 80’ere.

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.