På lager
Graziano Prà

Prà, UA Orange '19

2019

Ufiltreret orangevin fremstillet på 100% Garganega. Graziano Pràs mere eksperimentelle vin.

Pris
199,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/6 stk. 179,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

UA er en autentisk og levende orangevin, der viser den rå og naturlige side af Garganega-druen. 

Vinen er ufiltreret og spontangæret med lokale gærstammer, hvilket giver en intens og levende vin med et unikt udtryk. Vinen fremstår både kraftfuld og elegant, med en naturlig friskhed og en en mineralitet, som afspejler terroiret i Monteforte d'Alpone.

Farven er dyb ravgylden/orange, og næsen er kompleks med noter af tørrede frugter, abrikos, urter, let krydret med et strejf af honning og nødder. I munden er den rig og fyldig med en flot balance mellem frugt, syre og tanniner fra skindkontakten. Mineralsk og let tannisk i strukturen med en lang og vedvarende eftersmag.

NB. Vinen er hverken klaret eller filtreret, og den er tappet med bundfald. Derfor vil du opleve bundfald og uklarhed i glasset, hvilket er helt bevidst fra vinmagerens side, og således ikke en fejl.

Vinen kan anbefales til fede fisk og skaldyr (fx røget laks eller grillede rejer), krydret asiatisk mad, modne oste, især dem med saltet eller nøddeagtig karakter, langstidsstegte retter af kylling eller svin og vegetarretter med ristede grøntsager og krydderurter.

Druesort: 100% Garganega.
Region: Veneto, Italien (Soave).
Alkohol: Ca. 12%
Vinifikation: Lang skindkontakt (typisk 20-30 dage) med naturlig gæring uden tilsætning af gærstammer eller klaringsmidler.
Lagring: Modnet på store gamle egetræsfade (botti) i 10-12 måneder.

Detaljer
LandItalien
ProducentGraziano Prà
Årgang2019
DruesortGarganega
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12%
LagringStåltank og flaske.

Naturlige og rene Soave- og Valpolicella-vine fra mesteren selv

Vinhuset blev grundlagt i begyndelsen af 1980’erne af Graziano Prà og hans to brødre, Sergio og Flavio, som alle er ud af en familie med en mangeårig vintradition.
Graziano Prà er grundlæggende inspireret af Wendell Berry’s (amerikansk forfatter/digter, farmer, fortaler for bæredygtigt landbrug, miljøforkæmper m.m.) skole for sund, ren og bæredygtig landbrugsproduktion. Dette giver sig selvsagt udslag i vinhusets naturlige og rene tilgang til vinfremstilling og respekt for både vin og miljø, en tilgang som har været fundamental siden vinhuset blev grundlagt i de tidlige 80’ere.

Produktionen er økologisk certificeret, selvom det ikke fremgår af vinenes etiketter, og vinhuset er desuden medlem af Foreningen af Uafhængige Vinbønder (Vignaioli Indipendenti).

I dag ejer Graziano Prà i alt 28 hektar vinmarker, de fleste i top-områderne af Soave, som fx Monte Grande og Monte Croce, men også i Valle di Mezzane i Valpolicella, hvorfra Prà fremstiller topklasse Valpolicella-vine i 500 meters højde. Det er naturligvis de hvide Soave-vine der har skabt Pràs store nationale og internationale omdømme, men de tre rødvine fremstillet i Valpolicella gør sig så markant bemærket, at vinverdenen fremover nu også skal forholde sig til Prà’s verdensklasse på rødvinssiden.

Vinstilen er klart defineret; samtlige vine, hvide som røde, besidder en elegance, en balance og en aromatisk præcision som er ganske unik. Det er vine der forener intensitet, saftighed og finesse på en måde der konstant stimulerer appetitten for mere.

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.