På lager
Mancini

Mancini, Sangiovese '22

2022

Interessant, rødfrugtet og Sangiovese med et køligere udtryk end man kender det fra fx Emilia-Romagna eller Toscana.

Pris
220,00  DKK
  • Pris pr. fl. v/6 stk. 179,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Fattoria Mancini Sangiovese 2022 er en udtryksfuld og velafbalanceret rødvin fra Marche-regionen i det centrale Italien. Vinen er skabt med stor respekt for tradition og terroir, og den afspejler både områdets kølige mikroklima og Fattoria Mancinis bæredygtige tilgang til vinproduktion.

Druerne håndhøstes og transporteres i 15 kg kurve under køl til vineriet for at bevare druernes friskhed. Druerne afstilkes, stadig kun ved 9°C, hvorefter der følger fermentering (maks. 30°C) i ståltanke med pump-over og punch downs i ca. 15 dage. Når den malolaktiske gæring er afsluttet, modnes vinen i 12 måneder, 50% i ståltanke og 50% i franske egetræsfade (228L) med månedlig bâtonnage. Vinen modnes yderligere minimum 3 måneder på flaske før frigivelse. 

 I glasset  præsenterer den en intens rubinrød farve med lette violette reflekser.
Næsen er frisk og indbydende med noter af røde kirsebær, jordbær og et strejf af tørrede blomster. Let røgede undertoner tilføjer kompleksitet.
I munden er den elegant og velstruktureret med bløde, silkeagtige tanniner. Frugtsmagen er saftig og afbalanceret, og den mineralske finish giver vinen en god længde og dybde.

Vinen udviser en smuk balance mellem friskhed og modenhed.

Det er en alsidig vin der går godt til fx grillet oksekød, lammekoteletter, ravioli med svampefyld eller lasagne med tomat og basilikum

Druetype: 100% Sangiovese
Oprindelse: Colline di Roncaglia og Focara, Parco Naturale del Monte San Bartolo, Pesaro
Højde: 100–170 m.o.h.
Jordbund: Dybe, sandholdige og kalkrige lerjordarter
Alkohol: 13,5%

Detaljer
LandItalien
OmrådeMarche
ProducentMancini
Årgang2022
DruesortSangiovese
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13,5%
Lagring12 måneder på stålfad (50%) og på træfade (50%).

Frattoria Mancini

Mancinis hovedvin er på Pinot Noir. Druen blev introduceret til området i begyndelsen af det 19. århundrede af Napoleons administration og holdt af Mancini familien i fem generationer af vinproducenter. Efter to århundreder med udvikling og tilpasning kan denne særlige Pinot Noir nu med rette betragtes som en lokal vin.

I Fattoria Mancini dyrkes også Sangiovese, Ancellotta og Albanella, hvide druer typiske for Pesaro området.

Beliggende i hjertet af en naturpark har Mancini familien fokuseret på øko-bæredygtig vindyrkning.

For at eliminere brugen af kemiske herbicider er alle de nye vinmarker designet til udelukkende mekanisk jordbekæmpelse, mens gødskning udføres med lokal gødning.

Frattoria Mancini befinder sig på en enestående lokation i det nordlige Marche. Vingården ligger i nationalparken Monte San Bartolo. Markerne ligger lige ud til kysten, men alligevel 150 meter over vandoverfladen.

Marche

Marche vinregionen, beliggende i det østlige Italien mellem Adriaterhavet og Appenninerne, grænser op til de anerkendte vinregioner Toscana, Emilia-Romagna, Umbrien og Abruzzo. Det karakteristiske kuperede og bjergede landskab samt de gyldne sandstrande definerer regionen. Dog afslører en rejse ind i det indre land skønheden i dets landskab, hvor middelalderlige landsbyer, oliventræer og vinmarker pryder bakkerne.

Bag de frugtbare bakker strækker sig næsten 18.000 hektar vinmarker og en lang historie om vinavl. Allerede de gamle keltere og etruskerne anerkendte potentialet i Marche vinregionen og dyrkede de første vinstokke, en praksis som senere blev udvidet af romerne.