På lager
Mancini

Mancini, Pinot Nero '20

2020
Pris
289,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Mancini Focara 2020

Focara Pinot Noir er produceret med en traditionel rød vinifikation, derefter lagret på træfade i 12 måneder. Focara-området har udmærket sig gennem årene for produktion af Pinot Noir med en stærk personlighed og med de typiske karakteristika for denne sort.

Vinmark: Jorden af kalkholdig sandsten og køligt mikroklima langs denne høje del af Adriaterhavskysten har vist sig at være ideel til dyrkning af Pinot Noir. Vinmarkerne ligger en kilometer fra kysten i en højde af 100-150 meter over havets overflade. Nye Pinot Noir-kloner kom i produktion i 2007 og har løftet Mancinis Pinot Noir til endnu et niveau af dybde og elegance. Druerne bliver håndhøstet i 15 kg kurve og straks anbragt i en mobil kølekælder til transport til vingården.

Vingård: Efter en nat med afkøling bliver druerne afstilket. Kold maceration varer i cirka en uge, og gæring finder sted i tanken med en kombination af delestage, overpumpning og punch downs i ca. femten dage. Malolaktisk gæring bliver udført på tønde. Vinen tilbringer tolv måneder på bærme i franske egetræsfade (30 procent nye), med månedlig omrøring.

Smag: Cremet jordbær-/ribsaroma, der er typisk for sorten, derefter sømløs balance på ganen, mellemvægtig og elegant – et fantastisk og individuelt udtryk for Pinot Noir.

Detaljer
LandItalien
OmrådeMarche
ProducentMancini
Årgang2020
DruesortPinot Noir
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
Lagring12 måneder på træfad