På lager
Massimago

Conte Gastone, Amarone 2017 Massimago, Øko-certificeret

2017

Øko-Amarone fra en af de unge nyskabende winemakere i Valpolicelle, Camilla Rossi Chauvanet

Pris
449,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Alle druerne til Amaronen "Conte Gastone" høstes fra marker der ejes af vinhuset Massimago, som er beliggende i Mezzane di Sotto i Valpolicella-distriktet. Jordbunden er kalk- og lerholdig, og markerne er beliggende i ca. 100 meters højde, beplantet med en tæthed på ca. 7.000 stokke pr. ha. Alle druer er økologisk dyrket, ligesom arbejdet i kælderen er økologisk (certificeret).

Druerne høstes udelukkende ved håndkraft, hvor kun de bedste klaser udvælges. Herefter placeres drueklaserne i flade træbakker og flyttes til Massimagos specielle tørringsrum, hvor de skal tørre i 80-90 dage under strenge kontrollerede forhold, så temperatur og fugt holdes på de rette niveauer. 

Efter tørring kvases druerne og efterlades med mosten i ca. 5 dage ved lav temperatur, så gæringen starter. Metoden er kendt som "cold soak", og bridrager til ekstrahering af de primære aromaer. Malo foregår delvist på barriques af fransk eg i Massimagos vinkælder som er hugget ud i den stenede undergrund under vinhuset. Vinen hviler 24 måneder på fade, heraf en del på barriques, inden den tappes og lagres yderligere 12 måneder på flaske. 

I glasset fremstår vinen med en rubinrød farve med granatrød kant, og en næse med intense noter af sødmefuld blomme, sveskeblomme, mørke sødmefulde og syltede kirsebær, nellike og sort peber. Den er udadvent og imposant, men en frisk syre og fast tannin er med til at holde sammen på det hele, så selv en vin med 16% alkolhol kan virke elegant. Vinen forener med andre ord elegance og power.

Vi anbefaler en serveringstemperatur på ca. 16-17°. Det er en kraftig vin, der grundet den bløde stil kan stå fint alene som "meditationsvin", men den er også oplagt til kraftig grillmad, fx lam eller vildsvin. "Conte Gastone" er monstrøs elegance!

Detaljer
LandItalien
OmrådeVeneto, Valpolicella
ProducentMassimago
Årgang2017
DruesortCorvina, Corvinone, Rondinella
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol16%
Lagring24 måneder på franske fade, heraf en del på barriques
ØkologiskJa