På lager
Tenuta di Carleone

Carleone, DUE I.G.T Toscana Rosso - Øko-certificeret

2015

Navnet "DUE" (betyder to på italiensk) refererer til antallet af druesorter, der anvendes til at fremstille vinen: 95% Sangiovese og 5% Merlot.

Pris
339,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Italiensk med et fransk touch. Navnet "DUE" (betyder to på italiensk) referer til antallet af druesorter, der anvendes til at fremstille vinen. "DUE" er Seans hygge-projekt, hvor han får lov at eksperimentere med franske druesorter. Her mixer han den lokale Sangiovese-drue med Merlot, der oprinder fra Frankrig. 

Med winemaker Sean O'Callaghans egne ord: “We decided to make a sangiovese based french varieties blend. Something for Sean to play with. The style will be the same though, elegant, fresh and rich. This is Karl’s sister, Kristine’s favourite.”

Detaljer
LandItalien
OmrådeToscana
ProducentTenuta di Carleone
Årgang2015
DruesortMerlot, Sangiovese
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol13,5%
Lagring18 måneder på 10% nye, store tonneaux-fade.
ØkologiskJa

Tenuta di Carleone er et nyt og super interessant projekt i Radda i Chianti, startet i 2012 af den østrigske entrepanør Karl Egger. I 2016 fik han den anerkendte winemaker Sean O’Callaghan ombord, til at sætte sit eget præg på vinene.

Lad det være sagt med det samme: Det er helt fantastiske vine med et særligt præg! Om tilgangen af Sean O’Callaghan, skriver Tenuta di Carleone på deres hjemmeside: “Sean was asked to join and help to build a small artisinal winery making classically defined Sangiovese with a twist. Sean’s twist.” Og hvilket twist; Vinene er rene, stringente og klassiske men samtidig med et forfriskende og ungdommeligt præg.

Sean O’Callaghaen er således hjernen og hænderne bag vinene. Han er oprindeligt fra Somerset i England og flyttede til Toscana i 1991 efter at have studeret ønologi i Tyskland. Han var head winemaker på den berømte Chianti-producent Riecine i 25 år, som han forlod i 2016 til fordel for netop Tenuta di Carleone. Sean har en uovertruffen viden om og forståelse af det lokale terroir og mikroklima og en unik forkærlighed til Sangiovese-druen. Han er kendt blandt venner som 'Il Guercio', der betyder 'den enøjede bandit', og henviser til, at han blev født blind på sit højre øje. Hvilket, ifølge Sean selv, har givet ham alternative måder at anskue vinfremstilling og verden på.

Tenuta di Carleone besidder 20 hektar beplantet med hovedsagligt Sangiovese og markerne dyrkes økologisk med udvalgte biodynamiske principper.