Ikke på lager
Camerano

Camerano Barolo Terlo '13

2013

Klassisk old school Barolo fra markerne i sub-zonen Terlo ved Barolo by. Her i den fine årgang 2013.

Pris
499,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Barolo i den helt klassiske stil med masser af elegant rød frugt, rosenblade, viol, lidt muld, tjære, lakrids, og svampe i både næse og mund, og med den klassiske markante tannin i de yngre vine. Vinen er lagret 24 måneder på store fade og min. 12 måneder på flaske, inden den frigives til salg. Der er tale om en vin med en lang livscyklus foran sig, og en vin, hvis kvaliteter først for alvor viser sig efter den fornødne modning i flaske. Camerano er et oplagt vinhus at prøve kræfter med, hvis man ønsker at smage modne vine med 20-30 år på bagen der bare holder!

Druerne høstes fra en mark i cru'en Terlo, der er beliggende helt op til Barolo by, vest for byen. Høsten foregår manuelt, gæringen starter spontant (uden tilsat kulturgær) og macerationen varer ca. 22-26 dage. Ingen klaring, ingen filtrering. Blot godt håndværk.

Vinhuset lever en forholdsvis stille tilværelse udenfor rampelyset fra de store vinmedier. Vittorio Camerano, der er 5. generation winemaker, er en genert og forsigtig type som langt fra har fokus på selviscenesættelse og promovering. Han er derimod en dygtig, ydmyg vinbonde og vinmager, hvis primære funktion er at videreføre tidligere generationers tradition. Vinhuset Camerano repræsenterer derfor den autentiske, klassiske, familieejede, traditionsbundne skole, og er et helt klart eksempel, hvis man ønsker at smage, hvad genuin traditionel Barolo går ud på.

Bør nydes i store åbne glas, fx Bourgogne-glas, ved ca. 17-18°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeBarolo, Piemonte
ProducentCamerano
Årgang2013
DruesortNebbiolo
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol14%
Lagring24 måneder på store fade.