På lager
Berlucchi

Berlucchi, '61 SATÈN Franciacorta Cuvée Storica

NV

"Satén" er en helt unik Franciacorta-type, der præsenterer en helt særlig, nærmest silkeblød, fornemmelse pga. super fine og subtile bobler og en meget cremet konsistens.

Pris
279,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Her er det tale om en helt unik Franciacorta-type kaldet "Satèn", der betyder "silke" på lokal dialekt. Navnet refererer til den helt særlige, nærmest silkebløde, fornemmelse, som vinen giver pga. af super fine og subtile bobler og en meget cremet konsistens.

Denne særlige, meget cremede, spumante-stil frembringes ved at tilsætte en "liquer de tirage" med et lavere sukkerindhold pr. liter, sammenlignet med de klassiske Franciacorta-spumanter. Den er desuden fremstillet udelukkende på grønne druer (Chardonnay), i modsætning til den klassiske Franciacorta.

Vinen kommer fra det historiske hus Berlucchi, der er beliggende i Borgonato di Corte Franca i Brescia-provinsen. Franciacorta-distriktet er generelt kendt som hjemstedet for de fornemmeste mousserende vine i Italien.

Vinen, der opkaldt efter årstallet, hvor den første Franciacorta så dagens lys (1961), er fremstillet efter den klassiske metode, altså med gæring på flaske, såkaldt "maturation sur lie", i minimum 24 måneder.

I glasset præsenterer den sig med let strågul farve og let grønlige nuancer samt fin, fin vedvarende perlage, mens den i munden imponerer med en blød, cremet mousse og fin fylde, men stadig med klassisk rankhed, ren frugt og fast syre.

Næsen er rig og indsmigrende med noter kandiseret citrus, fersken, abrikos og tropisk frugt, og et delikat twist af gærnoter og ristet brødskorpe.

Den er en unik vin der vil være oplagt til aperitif, men også til fx lettere risotto-retter med fisk- og skaldyr, og så er den uden sidestykke til luksus-skinker som Parma, San Daniele eller Sauris samt til mellemmodende oste.

Bør nydes ved ca. 8-10°.

Detaljer
LandItalien
OmrådeLombardiet
ProducentBerlucchi
ÅrgangNV
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol12,5%
LagringStåltank