Menu

Weissburgunder "Plötzner" 2018

Weissburgunder "Plötzner" 2018
Kellerei St. Pauls

Varenummer : 10-002A

149,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Om vinen:

Kellerei St. Pauls præsterer top- efter topvin, årgang efter årgang, når det gælder hvidvin, og denne Weissburgunder (Pinot Binaco) er ingen undtagelse.

Vinen er fremstillet på 100% Weissburgunder-druer fra marken ”Plötzner” i Alto Adige.

Farven er gullig med grønt skær, mens man i duften tydeligt aner noter af grønne æbler. Smagen er afbalanceret med tilpas frugt og syre, med stor flot fedme og fylde.

Denne hvidvin, der er lagret 3 måneder i barriques, står godt alene, hvorfor den vil blive værdsat som aperitif, men er naturligvis også ideel til retter med fisk eller skaldyr samt til fjerkræ eller lyst kød. Mosten ligger på bærmen i 5 - 7 måneder og undergår delvis malolaktisk gæring, hvilket giver en cremet tekstur, der bidrager til kompleksitet i vinen.

Robert Parker`s Wine Advocate: 90 Points

Wine Enthusiast: 91 Points

Specifikationer:

Druesammensætning: 100% Weissburgunder (Pinot Bianco).

Lagring: ca. 3 mdr. på barriques.

Distrikt: Alto Adige (Sydtyrol).

Alkohol: 13,5%.

Årlig produktion: ca. 30.000 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.

Om producenten:

Midt i hjertet af den norditalienske, tysktalende region Alto Adige (Sydtyrol), finder man landsbyen San Paolo, på tysk St. Paul’s. Midt inde i den idylliske landsby tårner byens varetegn, det lokale klokketårn, sig op over tagene og våger nærmest majestætisk over de omkringliggende vinmarker. I yderkanten af landsbyen ligger kooperativet Kellerei St. Paul’s, som blev stiftet allerede i 1907, og som i dag har 215 medlemmer der tilsammen dyrker ca. 170 hektar vinmarker. Produktionen fordeles på 60% rødvin og 40% hvidvin, i alt ca. 600.000 fl. årligt. Mens betegnelsen "kooperativ" i andre regioner har et lidet flatterende ry, er det fuldstændig gængs praksis og et kvalitetsstempel i Alto Adige. 70% af al vin i Alto Adige produceres af kooperativer, så her er det altså ikke et fy-ord.

I Italien er vinhuset kendt for at levere fantastisk vellavet vin til en meget gunstig pris. Gambero Rosso skriver bl.a.:”…one of the brightest stars in Alto Adige viticulture and winemaking. Prices across the range are exemplary in their fairness.”