JavaScript seems to be disabled in your browser. For the best experience on our site, be sure to turn on Javascript in your browser.
Om vinen:
Weiser-Künstlers kabinett fra marken Sonnenlay. Sonnelay er en stejl sydvendt skråning, der gør mekanisk høst umuligt, hvorfor al høst foregår manuelt. Jordbunden består primært af grå skifer, der giver en mineralsk smagsfornemmelse. Den sydvendte skråning skaber optimal soleksponering til vinstokkene, der er mellem 35-50 år gamle. Vinstokkenes alder giver desuden en rankhed og en rigdom til vinen, der supplerer rigtig flot den restsødme, der er i denne kabinett. Restsukkerniveauet (RS) er på 46 g/L, men vinen fornemmes slet ikke så sød, som sukkerniveauet kunne antyde.
Næsen er meget ren og druetypisk, med noter af grønne æbler, citrus, melon, fossile antydninger, samt lidt gær og surdej. Den er mager på paletten, rank og pivfrisk, med klassisk spark i syren. Vinen slutter med en rund eftersmag, grunden restsukkerniveauet
Kabinett-vine er generelt et perfekt match til asiatiske retter med en smule spiciness, da sødmen på flot vis pakker krydderierne ind.
Specifikationer:
Druesammensætning: 100% Riesling.
Lagring:
Distrikt: Mittel-Mosel
Alkohol:
Indhold: 0,75 liter.
Årlig produktion:
Packaging:
Andre vine fra denne producent
Om producenten:
Siden maj 2017 har vi med stolthed repræsenteret det lille Mosel-hus, Weingut Weiser-Künstler, beliggende i Traben-Trarbach i Mittel-Mosel, blot 4-5 km fra Bernkastel.
Vinhuset er drevet af ægteparret Konstantin Weiser og Alexandra Künstler som har fremstillet Riesling i Mosel siden 2005, og som allerede i 2007 fik Jancis Robinsons opmærksomhed, da hun på sin blog opfordrende skrev ”Go find these wines!”. Også i Hugh Johnsons & Jancis Robinsons hovedværk ”Den store vinbog”, er Weiser-Künstler fremhævet som værende blandt morgendagens stjerner i Mosel.
I dag besidder Weiser-Künstler i alt 4,2 hektar med udelukkende Riesling fra marker på skråningerne Enkircher Ellergrub, Enkircher Steffensberg, Trabener Gaispfad og Wolfer Sonnenlay. I 2016 erhvervede de sig også Trarbacher Schlossberg og Taubenhaus. Alle disse plots var højt respekterede og demarkerede i 1897 Mosel-Weinbau-Karte, den oprindelige administrative kortlægning af vinmarkerne i Mosel under Koblenz-distriktet.
Weiser-Künstlers marker er fortrinsvis beplantede med gamle, upodede stokke, helt op til 100 år gamle. Produktionsfilosofien er organisk, respektfuld og funderet i maksimal hensyntagen til biodiversiteten, og med inspiration i Steiners biodynamik. Der arbejdes således økologisk i både mark og kælder (certificeret fra og med årgang 2017), vinene gærer udelukkende ved hjælp af druernes naturlige gær, og vinene klares eller filter-filtreres ikke. Det er derfor ekstremt rene og naturlige vine med fokus på det rene udtryk.
I produktionen anvender Weiser-Künstler en Kombination af ståltanke, gamle store fade (fuder), og i begrænset omfang brugte barriques. Fokus er på delikate Riesling-vine med notérbar restsødme, men de producerer også knastørre og halvtørre Rieslings.
Weiser-Künstlers vinstil er klassisk Mosel.
Flaskestørrelse | 750 ml. |
---|