Udsolgt

Weiser-Künstler Enkircher Auslese '18

.
Pris
389,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen:

Ellergrub er en stejl vestvendt skråning, der ligger helt ned til Moselfloden. Jordbunden består primært af grå skifer, der giver en mineralsk smagsfornemmelse. Auslese indikerer at vinen er sød (137 gram restsukker), men syren er så høj, at sødmen suppleres på flotteste vis.

Næsen er meget ren og druetypisk, med noter af honning, citronfromage, melon, lak, samt lidt brød. Den er fyldig på paletten med en pivfrisk syre. Vinen slutter med en rund og lang eftersmag, grundet restsukkerniveauet.

Auslese er generelt et perfekt match til ostebord med hvid- og blåskimmeloste. Gedeost med hasselnødder og honning er en sikker vinder til auslese! Ellers går den også fint til frugtbaserede desserter. Men husk den vigtigste tommerfingerregel: Vinen skal være sødere end maden!

Specifikationer: 

Druesammensætning: 100% Riesling.

Lagring: Fuder

Distrikt: Mittel-Mosel

Alkohol:

Indhold: 0,75 liter.

Årlig produktion: ca. 300 flasker

Packaging:

Andre vine fra denne producent

Om producenten:

Siden maj 2017 har vi med stolthed repræsenteret det lille Mosel-hus, Weingut Weiser-Künstler, beliggende i Traben-Trarbach i Mittel-Mosel, blot 4-5 km fra Bernkastel.

Vinhuset er drevet af ægteparret Konstantin Weiser og Alexandra Künstler som har fremstillet Riesling i Mosel siden 2005, og som allerede i 2007 fik Jancis Robinsons opmærksomhed, da hun på sin blog opfordrende skrev ”Go find these wines!”. Også i Hugh Johnsons & Jancis Robinsons hovedværk ”Den store vinbog”, er Weiser-Künstler fremhævet som værende blandt morgendagens stjerner i Mosel.

I dag besidder Weiser-Künstler i alt 4,2 hektar med udelukkende Riesling fra marker på skråningerne Enkircher Ellergrub, Enkircher Steffensberg, Trabener Gaispfad og Wolfer Sonnenlay. I 2016 erhvervede de sig også Trarbacher Schlossberg og Taubenhaus. Alle disse plots var højt respekterede og demarkerede i 1897 Mosel-Weinbau-Karte, den oprindelige administrative kortlægning af vinmarkerne i Mosel under Koblenz-distriktet.

Weiser-Künstlers marker er fortrinsvis beplantede med gamle, upodede stokke, helt op til 100 år gamle. Produktionsfilosofien er organisk, respektfuld og funderet i maksimal hensyntagen til biodiversiteten, og med inspiration i Steiners biodynamik. Der arbejdes således økologisk i både mark og kælder (certificeret fra og med årgang 2017), vinene gærer udelukkende ved hjælp af druernes naturlige gær, og vinene klares eller filter-filtreres ikke. Det er derfor ekstremt rene og naturlige vine med fokus på det rene udtryk.

I produktionen anvender Weiser-Künstler en kombination af ståltanke, gamle store fade (fuder), og i begrænset omfang brugte barriques. Fokus er på delikate Riesling-vine med notérbar restsødme, men de producerer også knastørre og halvtørre Rieslings.

Weiser-Künstlers vinstil er klassisk Mosel.

Detaljer
Flaskestørrelse75 cl.