Vores vintilgang

I vores tilgang til vin, er der en række principper, som er helt essentielle for os. Disse grundprincipper er udgangspunktet for udvælgelsen af de vine, vi tager ind i sortimentet, og udgør samtidig hele idégrundlaget for vores måde at opfatte, smage og forstå al vin på. Med andre ord, så er det denne tilgang du køber ind på, når du handler din vin hos os.

Autenticitet = terroir & typicitet
For os er det helt afgørende, at en vin er typisk for den jord (fx distrikt eller område) den kommer fra, og er tro mod de druer den er fremstilet på. Den skal have en DNA-profil og en typicitet, der er i tråd med det forventelige af vine fra produktionsområdet og/eller druerne den er fremstillet på. Med andre ord: En Barolo skal smage som en Barolo, og en Chianti skal smage af Chianti, og vinene bør som sådan bedømmes i forhold til deres typicitet, og dermed autenticitet.

Der er i vores øjne ikke noget mere ødelæggende for vinens mangfoldighed, end en standardisering i smag på tværs af regioner og lande, hvor vine smager som om de i princippet kunne være hvad som helst fra hvor som helst.

Naturlighed
Der er generelt alt for mange industrialiserede produkter på fødevarebutikkernes hylder som reelt intet har med fødevarer at gøre. Tilsætningsstoffer af en hver art fylder godt op i listen over ingredienser, og det er desværre også tilfældet med meget vin. I EU må der tilsættes en lang række stoffer og bortset fra sulfitter og allergener skal disse ikke oplyses til forbrugeren. Vin skal i vores optik ikke være en manipuleret og syntetisk drik, designet til at smage på en bestemt måde, så de fleste forbrugere kan lide den, til en pris de er villige til at betale. 

Vi nærer et brændende ønske om at kunne nyde vine, og ikke mindst store smagsoplevelser, gennem et langt og sundt liv. Derfor er det vigtigt for os, at det vi indtager er et naturligt og lødigt produkt egnet som fødevare. Det burde lyde som en selvfølge, men er det desværre ikke. Vi går derfor aktivt imod den industrialiserede tilgang, og satser på ærlige vine med sjæl, identitet og naturligvis fantastisk smag. Vi har fokus på økologiske, biodynamiske og naturlige vine i vores brede sortiment, nogle med certificering, og andre uden. Certificeringen er for os ikke det afgørende, men det er, hvordan vinen rent faktuelt fremstilles.

Specialisering med plads til mere
Vinens verden er enorm, med en dybde og en bredde i udvalg, der gør den svær at mestre til fulde. Vi tror fuldt og fast på, at kun en høj grad af specialisering kan give en markant fordel i forhold til andre aktører på markedet. Vi er specialister på vores felt, og blandt landets stærkeste - en position vi ønsker at fastholde gennem fortsat dygtiggørelse og gennem yderligere specialisering.

Italiensk vin er vores naturlige fokusområde, vores force, men vores udvalg af kvalitetsvine fra den øvrige vinverden, vine der kan noget helt særligt, vokser gradvist.

Vi elsker stor vin - den findes over alt - og det er imod vores natur at lade os begrænse i jagten på de største oplevelser!