Tiburzi

Store, intense og rustikke vine fra Italiens grønne hjerte

Vinhuset Tiburzi er beliggende i Montefalco, blot 3 km fra distriktets historiske og øno-gastronomiske centrum. Familien Tiburzi har med sæde i ”Italiens Grønne Hjerte” i mange år leveret kødprodukter fra familiens slagteri, men i starten af det nye årtusinde valgte de tilmed at gå ind i vinproduktion. Officielt er det Barbara Tiburzi, datter af grundlæggeren Gustavo, der er virksomhedens direktionsmæssige overhoved.
 
Vinhuset besidder i dag i alt ca. 8 hektar vinmarker som er beliggende i ca. 450 meters højde. Hovedproduktionen er baseret på den vigtigste lokale sort, Sagrantino, men der dyrkes også Sangiovese, Ciliegiolo samt i mindre omfang Cabernet Sauvignon, Merlot, Grechetto m.fl.

Filosofien er forholdsvis moderne med fokus på nogle af de lidt nyere teknikker, og i kælderen trækker man på ekspertisen fra den vidt respekterede wine maker Tiziano Vistalli som bl.a. har en fortid hos et af de mest ”hypede” vinhuse i området, Arnaldo Caprai.

Vinene fra Tiburzi repræsenterer særdeles god ”value for money”, og et besøg i Montefalco og omegn vil hurtigt bekræfte, at vinhuset for alvor er "up and coming". Vinene findes overalt hos de bedre restauranter i området, og lokalt er Tiburzi et af de mest roste og velansete huse lige pt. Under et besøg i Umbrien i sommeren 2013, blev dette bekræftet, da vi overalt i Montefalco blev anbefalet vinene fra Tiburzi, når vi spurgte os frem hos de lokale restauratører.

Det koncentrerede, saftige vine med masser af smæk for skillingen. Vi har haft dem i sortimentet siden 2009.


Se produkter fra Tiburzi