Morella Vini

Biodynamiske, højoktane og eksplosive klassevine fra ny stjerne

Vinhuset Morella Vini er en sand syditaliensk perle beliggende i Manduria på Salento-halvøen, på indersiden af ”Hælen” (Puglia) ud til Joniske Hav.

Morella drives af ægteparret Lisa Gilbee og Gaetano Morella. Førstnævnte er en australsk wine maker, der ankom til Manduria i begyndelse af dette årtusinde og straks forelskede sig i landskabet og naturen, der på mange måder gav minder om ”bushen” Downunder.

Læs artiklen om Morella fra vinmagasinet Decanter februar 2015 (PDF)

Vinhuset producerer primært Primitivo, men også Malbek, Negroamaro og lidt Fiano, i alt blot ca. 15.000 flasker årligt. Alle Primitivo-druer kommer fra de gamle Albarelli, dvs. små træer, som man i dag desværre ofte ser blive erstattet af mere produktionsvenlige stokke- og opbindingssystemer, da udbyttet er meget begrænset – men kvaliteten absolut bedst. Disse Albarelli er mellem 30 og 90 år gamle og giver kun få druer, som så til gengæld er af ypperste kvalitet, og Morella Vini er det vinhus i Italien der i dag besidder flest vinmarker med den form for planter.

Vinhusets produktion er biodynamisk - erklæret, men ikke certificeret - og vi stødte første gang på vinene på BIO-området under VinItaly-messen 2014 i Verona. Vi var på ingen måde i tvivl, da vi smagte serien: Dette er syditalienske, naturlige vine af høj, høj klasse. Vi fik fornøjelsen af at smage flere af husets ældre årgange, hvilket tydeligt beviste, at vinene ikke alene er en umiddelbar fornøjelse, når de frigives, men også at de er særdeles egnede til lagring.

Vinene henvender sig til vinnydere der ønsker tætte, kødfulde vine med et autentisk terroir-præg og en ren og naturlig profil. Huset er allerede i sin korte eksistens blevet præmieret med 3 glas af vinguiden Gambero Rosso for flere af deres vine. En ny stjerne er født.


Se produkter fra Morella Vini