Le Fracce

Le Fracce

Højt niveau i Oltrepò Pavese

Le Fracce er beliggende i den sydligste del af den norditalienske region Lombardiet, nærmere bestemt i D.O.C.-zonen Oltrepò Pavese.

Ejendommen ligger i et af de absolut bedst eksponerede områder for vindyrkning i Oltrepò Pavese, og vinhuset hører da også til blandt spydspidserne inden for kvalitetsvin i denne, måske lidt oversete, D.O.C. Huset har en ret begrænset produktion på ca. 200.000 flasker årligt fordelt på i alt ti forskellige vine.

Traditionerne for vinfremstilling i Oltrepò Pavese kan dateres helt tilbage til 1.000 år f.Kr., og det er netop i disse traditioner, at en af nøgleincitamenterne for Le Fracce’s vinproduktion, findes. Le Fracce’s mission er nemlig at dyrke den kulturelle og ønologiske rigdom, som traditionerne foreskriver, og på den måde få området tilbage på det vinøse landkort - og potentialet er stort!

Vinene fremstilles på druer som er typiske for området, og på rødvinsfronten - som er den eneste type vi pt. importerer - er der primært tale om Barbera, Croatina (lokalt kaldt Bonarda) samt Pinot Nero.

Der er tale om fremragende og særegne vine på virkelig højt niveau, som med rette fortjener den aktuelle bevågenhed, og som vil være et fantastisk bekendtskab for enhver vinentusiast, der ønsker at prøve kræfter med en af de mindre kendte appellationer i Italien.


Se produkter fra Le Fracce