Camerano & Figli

Klassisk old school elegance fra familieejet historisk vinhus

I hjertet af Barolo by, nærmere bestemt i hovedgaden Via Roma nr. 10, finder man det lille familiedrevne vinhus Camerano & Figli, der blev stiftet helt tilbage i 1875. Camerano er på mange måder en ægte repræsentant for de virkeligt store traditionelle vine som den ædle piemontesiske jord i mange år har frembragt. Huset drives i dag af ejer og ønolog Pier Ettore Camerano og hans søn Vittorio (5. generation), som viderefører den tradition og vinstil som deres forfædre var med til at definere.

Camerano producerer ca. 15.000-20.000 flasker Barolo om året, selvfølgelig afhængig af høstkvaliteten. Vinene tilhører den helt klassiske stil, og der anvendes under ingen omstædigheder barriques, kun store fade og tonneaux’er, nye såvel som ældre, af fransk og slovensk eg.

Huset fremstiller to typer Barolo: Den helt klassiske, den der betegnes "Etichetta Oro", samt ”Cannubi San Lorenzo” fra den berømte mark af samme navn, som alt efter årgang kan have en tendens til at være lidt blødere og mere floral i stilen end førstnævnte vin.


Se produkter fra Camerano & Figli