Teatrino er en vin, der bevarer sjælen i frugtplantagen - "brolo" hvorfra den er født. Vinen har en livlig lys rød nuance, mens næsen viser morello kirsebær og roser, og et strejf af sorte peberkorn til sidst. Teksturen, med fløjlsagtig tanniner og en god syre, giver vinen spænding og vitalitet. Den perfekte røde vin til luftige sommernætter.
Årgang 2022
Året var generelt tørt og varmt. Til en varm vinter og mangel på nedbør, fulgte et køligere forår og en ekstrem varm sommer. Den klimatiske tendens har favoriseret en fremragende håndtering af patogener og hjulpet med at sikre et lavt niveau af indgreb i vinmarken. Sensommerens nedbør genoprettede druernes saftspænding. Spiring og blomstring fandt sted inden for de forudsete tider, mens druernes modning blev fremført. Det samlede udbytte er omkring 50q/ha.
Terroir
Vinmarkerne i Tenuta Villa Bellini dækker fire hektar jord, alle omgivet af vægge: en skattekiste, en ekstraordinær kombination af jord og anderledes dyrknings metoder. Villa Bellini har altid dyrket deres vine økologisk og udelukkende lavet dem med egne druer, for at sikre en vin med genkendelig karakter. Vinmarkerne er omkring 150 meter over havets overflade, med østlige og sydøstlige eksponering, og dyrkes på de naturligt bakkede skråninger af Castelrotto. Jorden er rigt i en række forskellige jordarter af diverse oprindelser og sammensætninger. Kalksten og nærværet af dybvandskilder har en markant indflydelse på strukturen og aromaprofilen af vinene. Vinstokkene dyrkes ved hjælp af et blandet system: Trentino Pergola, med en plantetæthed på 3.300 planter/ha, og buskvin med 10.000 vinstokke/ha. Endelig, alder af vinstokke spænder fra 20 til over 100 år.
Villa Bellini ligger i Castelrotto, Valpolicella (Veneto) og er et lille økologisk vinhus, som producerer en elegant, syredreven Valpolicella-serie med en 'ren' Valpolicella, Valpolicella Ripasso og en Amarone della Valpolicella. Vinene er moderne i stilen, dvs. mindre frugttunge og sødmefulde og mere syrestyrede og balancerede.
Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.
The store will not work correctly when cookies are disabled.