På lager
Villa Bellini

Villa Bellini, Amarone "Centenarie" 2016 ØKO-certificeret

2016

Stor, kompleks Amarone med en tør, ren og vedholdende afslutning. Meget lagringsegnet

Pris
779,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Villa Bellini, Amarone della Valpolicella 'Centenarie' 2016 Økologisk

En kraftfuld Amarone, som forener saft og kraft med elegance og struktur. Det her er top-top Amarone og meget vinøst, balanceret og kompleks. Det er husets stil, som går igen her og bemærk også den løftede alkohol. 

Vinifikation
Vinen spontangæres i store åbne, koniske træfade på 26 hl. Vinen ligger sidenhen på franske egetræsfade af blandet størrelse. Inden gæring, har druerne ligget og tørret på tørrelofter. Denne teknik kaldes 'passito' og det styrker forholdet mellem sukker og væske i druerne og skaber en aromatisk kompleksitet, hvor du både får en rosineret, tørret frugt karakter og en krydret profil.

Smagsprofil
Vinen er kraftfuld, kompleks og elegant. Den har moden frugt, tørret frugt, og krydrede indslag fra fad og de tørrede druer. 

Madsammensætning. 

Lagringspotentiale: 5-8 år

Detaljer
LandItalien
OmrådeValpolicella
ProducentVilla Bellini
Årgang2016
DruesortCorvina, Corvinone, Rondinella
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol16%
Lagring30 mdr på blandet størrelse fade af Fransk egetræ
ØkologiskJa

Villa Bellini

Villa Bellini ligger i Castelrotto, Valpolicella (Veneto) og er et lille økologisk vinhus, som producerer en elegant, syredreven Valpolicella-serie med en 'ren' Valpolicella, Valpolicella Ripasso og en Amarone della Valpolicella. Vinene er moderne i stilen, dvs. mindre frugttunge og sødmefulde og mere syrestyrede og balancerede.

Veneto

Veneto er en region i det nord - nordøstlige Italien, som producerer en af Italiens mest kendte vine, den store Amarone della Valpolicella. Regionens to mest kendte områder er Valpolicella og Soave. Valpolicella er kendt for Amarone og dens unikke passito produktionsmetode, hvor druerne tørrer traditionelt på stråmåtter, for at koncentrere sukker og dermed hæve alkoholniveau, samt styrke aromaintensitet. Soave er derimod kendt for sine friske hvide vine primært på Garganega, og er en internationalt ankerkendt vin.