På lager
Vallone

Vallone, Appassimento Salento Rosso 14%

2020

Imødekommende, frugtmoden vin fra det sydligste Italien, fremstillet på let tørrede Negroamaro-druer. Idéel til hverdag og fest.

Pris
129,00  DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Denne Salento Rosso er fremstillet af 100% Negroamaro-druer som har fået lidt tørre-tid på planten inden høsten, deraf navnet Appassimento - et ord der kommer af appassire som direkte oversat betyder visne. Metoden "appasimento" er tæt beslægtet med, og inspireret af, fremstillingen af Amarone - verdens mest berømte vintype fremstillet på tørrede druer.

I denne vin foregår det lidt anderledes end i de store Valpolicella-vine: Ca. 14 dage før høsten går markarbejderne igennem rækkerne for at brække den friske stilk til drueklasserne halvt over. Derved afskæres druerne reelt for den fulde næring fra stokken i to uger op til selve høsten. Resultatet er, at druerne tørrer delvist ind, og at sukkerniveauet i druerne koncentreres, imens aroma-profilen ændrer karakter mod det mere tørrede frugtpræg. Der er med andre ord ikke tale om den fulde tørringsproces som i Amarone-fremstillingen, men altså kun en delvis tørringsproces. Derfor bliver vinen heller ikke helt så kraftig og tung, men har alligevel et let slægtsskab med den navnkundige storebror i nord.

Negroamaro-druerne er dyrket i en jordtype som er en blanding af kalksten og ler, og opbindingen er af typen dobbelt cordon. Hver plante giver ca. 3 kg. druer.

Høsten finder sted mellem ultimo august og primo september. Druerne afstilkes og brydes blidt så sukkeret fra saften og gæren fra skindet kommer i kontakt, og gæringsprocessen starter (spontant). Mosten fermenterer ca. 15 dage på skallerne i temperaturkontrolleret gæringstank med afsluttende malolaktisk gæring. Herefter hviler vinen ca. 3 måneder på delvist cementtank og delvist ståltank, hvorefter det endelige cuvée stikkes sammen, og hviler 3 måneder på flaske, inden frigivelse til salg.

Vinen har en rubinrød farve med granatrøde nuancer og en intens frugtig næse, som er karakteriseret ved modne bær, modne mørke blommer, sveskeblommer, lyse rosiner og en notérbar sødme. I munden er den blød, mellemfyldig uden at blive "for meget", og imødekommende med en lille restsødme. 

Appassimento'en er en glimrende rødvin der er oplagt til både hverdag og fest; den er perfekt til sommerens grillerier, hvor den kan klare både oksekød, kalvekød og svinekød alt afhængig af tilbehøret, men den også er glimrende til retter med kylling, pasta med tomat samt pizza. Grundet dens brede appeal er den ideel til banquet, reception, sommerbuffet etc.

Detaljer
LandItalien
OmrådePuglia
ProducentVallone
Årgang2020
DruesortNegroamaro
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol15%
LagringCa. 3 måneder på ståltank og cementtank