På lager
Torre Zambra

Torre Zambra, Passerina "Costa Croce" DOC 2021 ØKO-certificeret

2021

Passerina fra syd-øst vendte marker i Villamagna, nærmere Costa Croce, en frisk hvidvin med en perfekt balance mellem syre og frugtsødme

Pris
159,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Torre Zambra Passerina 'Costa Croce' 2021 Økologisk

Vinen er en såkaldt varietal vin på 100% Passerina, som kommer fra syd-øst vendte marker i 200 meters højde i Villamagna-området. Druerne høstes manuelt ved optimal modenhed og koldgærer i 24 timer inden de knuses nænsomt og lagrer på ståltanke. 

I glasset præsenterer vinen sig strågul og duften er fyldt af Granny Smith æbler og citrus. En frisk hvidvin, der besidder en perfekt balance mellem frugtsødme og syre. Lidt som en lime, så har den en umådelig læskende karakter. Koldgæringen giver samtidig vinen en flot fylde, som også gør den til en oplagt kandidat til fiske- og skalddyrsretter og kan også håndtere lettere retter med lyst kød.

Detaljer
LandItalien
OmrådeAbruzzo
ProducentTorre Zambra
Årgang2021
DruesortPasserina
Flaskestørrelse750 ml.
Alkohol13%
LagringLagrer 'sur lie' i ståltank i 2 mdr og efterfølgende 2 mdr på flaske
ØkologiskJa

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’. På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Abruzzo

Øst for Rom, ligger Abruzzo, beriget med en kystlinie ud mod Adriaterhavet og Apennine-bjergene. Udover det er regionen også fyldt med nationalparker og en smuk natur. Hovedappellationerne er en DOCG Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane og udover det er de mest kendte vine DOC Cerasuolo D'Abruzzo, DOC Montepulciano D'Abruzzo og DOC Trebbiano D'Abruzzo.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!