På lager
Torre Zambra

Torre Zambra, Montepulciano "Colle Maggio" DOC 2020 ØKO-certificeret

2020

Montepulciano D'Abruzzo i druetypisk stil. Mørk, sødlig frugt med både dybde og kompleksitet

Pris
179,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.200 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Torre Zambra Montepulciano D'Abruzzo 'Colle Maggio' 2020 Økologisk

Vinen har en mørk kerne, dyb rød og violet farve. Druerne vokser, opbundet med Pergola Abruzzo, på skråningen Colle Maggio i 200 meters højde. Jordbunden er ler og kalkholdig og druerne håndhøstes ved lave udbytter, for at sikre en høj kvalitet.

I kælderen får druematerialet en lang maceration på hele 45 dage, inden vinen modner  i cementtanke. Så er det blevet tid til lagring i en blanding af Fransk og Slavonsk egetræs tonneaux.

En intens næse med vilde, mørke brombær, blommer og noter af tobak. Tankerne ledes ofte hen på Bordeaux, når vi smager Montepulciano D'Abruzzo og sådan forholder det sig også hed. Der er noget ved den mørke, blommede frugt og de krydrede elementer. I munden er vinen fyldig og frugtaromaerne ledsages af tobak, kakao og lidt bitre mandler.

Vinen er en god blanding af kompleksitet og drikkevenlighed og vil gå godt til retter med grillet kød. 

Detaljer
LandItalien
OmrådeAbruzzo
ProducentTorre Zambra
Årgang2020
DruesortMontepulciano
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol14%
Lagring6 mdr i beton og efterfølgende 6 mdr i tonneaux
ØkologiskJa

Torre Zambra

Historien bag vinhuset fra Abruzzo, starter helt tilbage i 1910, da bedstefaren Vincenzo drog mod Napoli i sin hestevogn. Formålet med hans rejse, var at afslutte forhandlingerne omkring et plot på 20 ha, beliggende omkring et udkigstårn. Jorden var ejet af Zambra familien og tårnet opkaldt efter dem, var kendt som ‘Torre Zambra’. På denne parcel plantede Vincenzo hans første Montepulciano og Trebbiano vinstokke og passede dem i omkring 30 år, indtil de blev ødelagt under Anden Verdenskrig og efterlod familien i fattigdom.

Under krigen blev Vincenzo’s svigersøn Laurentino De Chercio fanget af Nazi-hæren og sat i fængsel i Tyskland. Da han vendte hjem til Villamagna i 1947 overtog han gården og startede en tilværelse som vinbonde. Han genplantede de gamle stokke og byggede vinhuset op og i 1961 blev den første årgang Torre Zambra vin flasket.

Abruzzo

Øst for Rom, ligger Abruzzo, beriget med en kystlinie ud mod Adriaterhavet og Apennine-bjergene. Udover det er regionen også fyldt med nationalparker og en smuk natur. Hovedappellationerne er en DOCG Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane og udover det er de mest kendte vine DOC Cerasuolo D'Abruzzo, DOC Montepulciano D'Abruzzo og DOC Trebbiano D'Abruzzo.