Menu

Sauvignon Blanc "The Supernatural" 2017

Sauvignon Blanc "The Supernatural" 2017
Supernatural

Varenummer : 2013SN

189,00 DKK

På lager

Sæt på huskeliste

Spændende naturvin fra vinhuset Supernatural. Det er en 100% Sauvignon Blanc-vin fremstillet på druer fra en nordvendt mark i distriktet Tuki Tuki Hills i Hawke's Bay på Nordøen. Marken har været økologisk dyrket siden 1989, men stokkene er ca. 12 år gamle.

 

Enkelte steder på marken er hældningsprocenten helt op til 30 grader, og jordbunden er kendetegnet ved en komposition af mergel- og lerholdig jord med vulkansk karakter. Disse egenskaber er ganske unikke for New Zealand, hvor langt de fleste marker, faktisk helt op til 92%, er beliggende i fladland. Klimaet minder om det, man finder i Bordeaux, men er noget køligere, hvorfor Sauvignon herfra er noget friskere, crisp og virbrerende.

 

Druerne høstes ved håndkraft fra øst mod vest, efter selektering finder fermentering på skindet finder 4-6 timer. Herefter foretages et blidt pres, og vinen hviler på fingæren frem til tapning på flaske. Undervejs i processen tilsættes hverken sulfitter, gær eller andre tilsætningsstoffer, og vinen bliver i realiteten kun udsat for et absolut minimum af menneskelig intervenering, inden den kommer på flaske; og det er en ultralet filtrering!

 

I glasset præsenterer den en røget og krydret note som er karakteristisk for området samt markant fylde og tekstur som er frembragt ved den relativt lange macerationstid og kontakt med gæren. Vinen har intens urtet næse med hints af jalapeños-peber og lime, mens den i munden byder på frisk sitrende syre og mineralitet sam en fantastisk tyngde og længde.

 

Bør nydes ved ca. 12°.

 

Druesammensætning: 100% Sauvignon Blanc.

Lagring: Ståltank og flaske.

Distrikt: Tuki Tuki Hills (Hawke's Bay), New Zealand.

Alkohol: 13,50%.

Årlig produktion: ca. 48.000 flasker.

Packaging: Leveres i 6 stk. karton.