Fremragende hvidvin fremstillet på druer fra gamle stokke beplantet i Lugana-distriktet i den sydlige del af Garda-søen. Druerne dyrkes i et område opkaldt efter den romerske poet Catullus, som hyldede området for dets vinmæssige kvaliteter.
Efter høsten, som foregår udelukkende ved håndkraft, finder en nøje selektering af druematerialet sted, hvor kun de bedste druer og klaser går med i presset. Efter det nænsomme pres, gærer mosten på træfade, inden den tappes på flaske og lagres.
Vinen præsenterer sig i glasset med en let gylden farve med grønligt skær. I næsen opleves en meget rig og aromaintens bouquet med fuldmodne frugtige nuancer af æble, citrus, litchifrugt, hyld, en anelse grønne stikkelsbær og i munden den helt klassiske Lugana-stil med det lidt nøddeagtige præg af valnød og - navnligt i eftermagen - ristet mandelkerne.
Vinen anbefales til fisk, grillet lyst kød, fjerkræ, pastaretter med lys sauce og risotto, men den er også ganske og aldeles fremragende som aperitif eller som lækkert relax-glas på terrassen en varm sommerdag.
Bør serveres ved 8-10°.
Wine Enthusiast (Kerin o'Keefe) om årgang 2016:
"92 point - Aromas of ripe orchard fruit, citrus, grilled herb and nuts delicately guide the nose. Round and delicious, the medium-bodied palate delivers baked yellow apple, creamy white peach, ginger and white almond alongside tangy acidity. A juicy note of candied lemon drop lingers on the close."