På lager
Kellerei St. Pauls

Kellerei St. Paul's Riesling 'Bergspiel' 2021

2021

Legesyg Riesling fra Alto-Adige - høj syre, frisk og mineralsk

Pris
179,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Kellerei St. Paul's Riesling 'Bergspiel' 2021

Denne 'legesyge' Riesling, kommer fra tre forskellige vinmarker (Appiano-Monte, Monticolo and Fiè allo Sciliar), som er beliggende mellem 400-900 meter over havet.

Selvom vinmarkerne alle ligger på det samme bjerg, er de meget forskellige. Den øverste vin mark er kølig og jorbunden er gammel, kalket bjergside. Den nederste vinmark, ligger omkranset af skov og har en leret jordbund, som holder godt på varmen. 

Alt dette lagt sammen, giver en Riesling, der er frisk - som bjergluften den gror i - og urtet, frugtintens fra de varmere lavtliggende marker.

Super spændende Riesling med masser power og intensitet, uden at gå på kompromis med den elektriske syre og mineralitet. 

Vinen vil gå godt alene, eller til lette anretninger med eksempelvis kylling eller dampet fisk

Serveres ved 8-10 grader

Detaljer
LandTyskland
OmrådeAlto-Adige
ProducentKellerei St. Pauls
Årgang2021
DruesortRiesling
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol12%
LagringPå ståltank

Kellerei St. Pauls

Fremragende sydtyrolske dråber

Midt i hjertet af den norditalienske, tysktalende region Alto Adige (Sydtyrol), finder man landsbyen San Paolo, på tysk St. Paul’s. Midt inde i den idylliske landsby tårner byens varetegn, det lokale klokketårn, sig op over tagene og våger nærmest majestætisk over de omkringliggende vinmarker. I yderkanten af landsbyen ligger kooperativet Kellerei St. Paul’s, som blev stiftet allerede i 1907, og som i dag har 215 medlemmer der tilsammen dyrker ca. 170 hektar vinmarker. Produktionen fordeles på 60% rødvin og 40% hvidvin, i alt ca. 600.000 fl. årligt.

I Italien er vinhuset kendt for at levere fantastisk vellavet vin til en meget gunstig pris. Gambero Rosso skriver bl.a.:”…one of the brightest stars in Alto Adige viticulture and winemaking. Prices across the range are exemplary in their fairness.”

Trentino Alto-Adige

Trentino Alto-Adige er Italiens nordligste vinområde, beliggende lige på grænsen til Østrig. Før i tiden var regionen kendt før dens rødvine på Lagrein og Schiava, men idag er det hvidvine på druer som pinot Grigio, sauvignon blanc, chardonnay, riesling, der løber med opmærksomheden. Der skelnes mellem Trentino, som udgør den sydlige - og italiensk-talende del og Alto-Adige i nord - også kaldet Sydtyrol - som er tysk-talende.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!