På lager
Kellerei St. Pauls

St. Paul's, Pinot Grigio '21 Alto Adige - Ruländer

2020
Denne Pinot Grigio, lokalt kaldt for ”Ruländer”, har en behagelig frugtig bou.......
Pris
149,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Om vinen

Denne Pinot Grigio, lokalt kaldt for ”Ruländer”, har en behagelig frugtig bouquet med hints af banan, pære og lind. Gule frugter, æble og akacie i duften. Vinen er opkaldt efter marken ”Egg Leiten”, som er beliggende i 300-380 meters højde. I glasset præsenterer vinen sig med en strågul farve med et grønligt skær. Vinen, der er lagret 3 måneder i barriques, har god fylde og en god fast syre, der gør den særdeles velegnet til retter som eksempelvis løgsuppe, eller forretter med asparges, stegt fisk eller lyst kød. Kraftig hvid, dog med en vis elegance.


Specifikationer

Druesammensætning: 100% Pinot Grigio.

Lagring: ca. 3 mdr. på barriques.

Distrikt: Alto Adige (Sydtyrol).

Alkohol: 13,5%.

Årlig produktion: ca. 11.000 flasker.

Andre vine fra samme producent


Om producenten

Midt i hjertet af den norditalienske, tysktalende region Alto Adige (Sydtyrol), finder man landsbyen San Paolo, på tysk St. Paul’s. Midt inde i den idylliske landsby tårner byens varetegn, det lokale klokketårn, sig op over tagene og våger nærmest majestætisk over de omkringliggende vinmarker. I yderkanten af landsbyen ligger kooperativet Kellerei St. Paul’s, som blev stiftet allerede i 1907, og som i dag har 215 medlemmer der tilsammen dyrker ca. 170 hektar vinmarker. Produktionen fordeles på 60% rødvin og 40% hvidvin, i alt ca. 600.000 fl. årligt.

I Italien er vinhuset kendt for at levere fantastisk vellavet vin til en meget gunstig pris. Gambero Rosso skriver bl.a.:”…one of the brightest stars in Alto Adige viticulture and winemaking. Prices across the range are exemplary in their fairness.”

Detaljer
LandItalien
OmrådeAlto-Adige
ProducentKellerei St. Pauls
Årgang2020
DruesortPinot Grigio / Gris
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol13,5%
Lagring3 mdr på barriques