Denne traditionelle vin fremstilles af nænsomt udvalgte Gewürztraminer-druer høstet på marker i et område kaldt St. Justina lige udenfor landsbyen San Paolo i Alto Adige, Sydtyrol. Vinen har en delikat tør, aromatisk, varmkrydret smag med noter af kanel, rosenblade og muskatnød. Vinen ligger på bærmen i 5-7 måneder hvilket gør vinen fyldig med et godt bid. Det er en rigtig sydtyrolsk klassiker, en af de bedst kendt vine fra Sydtyrol, hvor den er blevet fremstillet i mere end 130 år.
Vinen kan anbefales til antipasti med kraftig italiensk speck, pastaretter, lyst kød, milde oste samt krydrede risretter eksempelvis med karry.
Vinen bør nydes ved 8-10°.
Om vinen:
Denne traditionelle vin fremstilles af nænsomt udvalgte Gewürztraminer-druer høstet på marker i et område kaldt St. Justina lige udenfor landsbyen San Paolo i Alto Adige, Sydtyrol. Vinen har en delikat tør, aromatisk, varmkrydret smag med noter af kanel, rosenblade og muskatnød. Vinen ligger på bærmen i 5-7 måneder hvilket gør vinen fyldig med et godt bid. Det er en rigtig sydtyrolsk klassiker, en af de bedst kendt vine fra Sydtyrol, hvor den er blevet fremstillet i mere end 130 år.
Vinen kan anbefales til antipasti med kraftig italiensk speck, pastaretter, lyst kød, milde oste samt krydrede risretter eksempelvis med karry.
Vinen bør nydes ved 8-10°.
Specifikationer:
Druesammensætning: 100% Gewürztraminer.
Lagring: ca. 3 mdr. på barriques.
Distrikt: Alto Adige (Sydtyrol).
Alkohol: 14%.
Årlig produktion: ca. 11.000 flasker.
Om producenten:
Midt i hjertet af den norditalienske, tysktalende region Alto Adige (Sydtyrol), finder man landsbyen San Paolo, på tysk St. Paul’s. Midt inde i den idylliske landsby tårner byens varetegn, det lokale klokketårn, sig op over tagene og våger nærmest majestætisk over de omkringliggende vinmarker. I yderkanten af landsbyen ligger kooperativet Kellerei St. Paul’s, som blev stiftet allerede i 1907, og som i dag har 215 medlemmer der tilsammen dyrker ca. 170 hektar vinmarker. Produktionen fordeles på 60% rødvin og 40% hvidvin, i alt ca. 600.000 fl. årligt. Mens betegnelsen "kooperativ" i andre regioner har et lidet flatterende ry, er det fuldstændig gængs praksis og et kvalitetsstempel i Alto Adige. 70% af al vin i Alto Adige produceres af kooperativer, så her er det altså ikke et fy-ord.
I Italien er vinhuset kendt for at levere fantastisk vellavet vin til en meget gunstig pris. Gambero Rosso skriver bl.a.:”…one of the brightest stars in Alto Adige viticulture and winemaking. Prices across the range are exemplary in their fairness.”