På lager
Kellerei St. Pauls

Kellerei St. Paul's Chardonnay 'Fuxberg' 2021

2021

Intens og mineralsk Chardonnay fra Alto Adige

Pris
179,00 DKK
  • Fri fragt

    Ved køb over 1.500 DKK

  • Hurtig levering

    1 - 3 hverdage

  • Spar 10%

    Ved køb af min. 12 flasker

Kellerei St. Paul's 'Fuxberg' Chardonnay 2021

Fabelagtig chardonnay dyrket i det nordlige Italien, nærmere Alto-Adige, hvor Kellerei St. Paul's igen leverer en høj kvalitet.

Vi er på en tidligere gletcher, og 250-300 meter over havet. Denne vin er opkaldt efter et tidligere slot (Fuchsberg slottet), der tidligere var beliggende her.

Du får her en vin som er smukt balanceret, frugtintens, solmoden chardonnay frugt sammen med en rank, kølig og mineralisk struktur. Det giver en alsidig madvin, og en fantastisk stand-alone vin. 

Duften er fuld af gule æbler, nektariner og banan. I smagen får du også en anelse krydderi fra fadet og lidt floralitet. Afsluttes med en lang, mineralsk finish.

Vinen har lagret 'sur lie' på små fade, så forvent også en vin med lidt cremet fylde.

Serveres ved 12-14 grader.  

Detaljer
LandItalien
OmrådeAlto-Adige
ProducentKellerei St. Pauls
Årgang2021
DruesortChardonnay
Flaskestørrelse75 cl.
Alkohol13%
LagringLagrer 5-7 mdr sur lie i brugte fade

Kellerei St. Pauls

Fremragende sydtyrolske dråber

Midt i hjertet af den norditalienske, tysktalende region Alto Adige (Sydtyrol), finder man landsbyen San Paolo, på tysk St. Paul’s. Midt inde i den idylliske landsby tårner byens varetegn, det lokale klokketårn, sig op over tagene og våger nærmest majestætisk over de omkringliggende vinmarker. I yderkanten af landsbyen ligger kooperativet Kellerei St. Paul’s, som blev stiftet allerede i 1907, og som i dag har 215 medlemmer der tilsammen dyrker ca. 170 hektar vinmarker. Produktionen fordeles på 60% rødvin og 40% hvidvin, i alt ca. 600.000 fl. årligt.

I Italien er vinhuset kendt for at levere fantastisk vellavet vin til en meget gunstig pris. Gambero Rosso skriver bl.a.:”…one of the brightest stars in Alto Adige viticulture and winemaking. Prices across the range are exemplary in their fairness.”

Trentino Alto-Adige

Trentino Alto-Adige er Italiens nordligste vinområde, beliggende lige på grænsen til Østrig. Før i tiden var regionen kendt før dens rødvine på Lagrein og Schiava, men idag er det hvidvine på druer som pinot Grigio, sauvignon blanc, chardonnay, riesling, der løber med opmærksomheden. Der skelnes mellem Trentino, som udgør den sydlige - og italiensk-talende del og Alto-Adige i nord - også kaldet Sydtyrol - som er tysk-talende.

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!